Malatya'da, matem ilahileri konseri

İslam aleminin ciğerlerini dağlayan Kerbela olayını hatırlatan Muharrem ayı dolayısıyla Malatya'da belediye ve Tasavvuf Musikisi Yaşatma ve Koruma Derneği (TAMUYAD) tarafından Ehli Beyt Aşkına Muharrem İlahileri isimli tasavvuf musikisi konseri düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konser öncesi yaptığı konuşmada, Kerbela şehitlerini rahmetle anarak, bu tür etkinlikler vesileyle şehitleri daha iyi anlama fırsatı bulduklarını söyledi. Muharrem ayında düzenlenen etkinliklerin Ehli Beyt'in hayatlarının daha yakından tanınmasına vesile olduğunu kaydeden Çakır, "Özellikle Malatyamızda gerçekleştirilen bu etkinlikler, anlamına uygun bir şekilde idrak ediliyor. Biz Ehli Beyt sevgisini gönlümüzde yaşatıyoruz." dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da Kerbela'da şehit düşenleri rahmetle andıklarını ifade etti. AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise Muharrem ayında şehit edilen Hazreti Hüseyin ve diğer Ehli Beyt mensuplarından dolayı bu ayın matem ayına dönüştüğünü söyledi.

Konuşmalardan ardından aşure ikram edildi. Aşure eşliğinde Hz. Peygamber'in torunları Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişini anlatan ilahiler seslendirildi. Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği belirtilen konseri yoğun ilgi nedeniyle birçok vatandaş ayakta izledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber