Görev yerleri değiştirilen yargı üyeleri ile ilgili açıklama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2005 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı, son günlerde verdikleri kararlardan dolayı görev yerleri değiştirildiği iddia edilen hakim ve savcılarla ilgili açıklama yaptı.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan yazı açıklamada, Van Cumhuriyet Başsavcı Vekili olduğu dönemde Rektör Yücel Aşkın ile ilgili soruşturmayı başlatan ve daha sonra Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Muharrem Morgül'ün, Van Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Başsavcısı iken bu mahkemelerin kaldırılmasının ardından 1. bölgeye atanması gerekirken geçiş süresinin sıkıntısız atlatılması için görev süresinin uzatıldığı ve 11 Temmuz 2005 tarihindeki kararnameyle Cumhuriyet Başsavcılığı unvanının geri verilerek müktesebinin altında 2. bölge bir il olan Kahramanmaraş'a atandığı kaydedildi.

Ermeni Konferansı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı veren üyelerden biri olan İstanbul Bölge İdaresi Mahkemesi Üyesi Saadettin Yaman'ın, boş bulunan 4. İdare Mahkemesi Başkanlığı'na geçici olarak atandığı ve bu mahkemeye yapılan yeni atamadan sonra asli görev bölgesi olan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne geri döndüğü belirtildi. Açıklamada, Yaman'ın özel bir kararname ile Elazığ İdare Mahkemesi üyeliğine atandığı yönündeki haberlerin ise doğru olmadığı belirtildi. Açıklamada, yine Ermeni Konferansı ile ilgili verilen yürütmeyi durdurma kararına şerh koyan Danıştay Tetik Hakimi Fetih Sayın'ın ise atamasının Danıştay Tetik Hakimliği'ne atanma talebine ilişkin dilekçe ve Danıştay'ın ihtiyacı dikkate alınarak yapıldığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber