Lodos zehirlenmelerine elektronik çözüm

Her yıl kış mevsiminde lodosa bağlı olarak yaşanan zehirlenme olaylarında onlarca kişi hayatını kaybediyor, yüzlerce insan da hastanelik oluyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel bir firma, lodos ve fırtına dönemlerinde sık sık rastlanan ve ölümlere neden olabilen karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı özel bir sistem geliştirdi.

Özellikle sobalı evlerde oturan vatandaşlar gece yatarken, 'Soba sönmesin, biraz daha uzun süreli yansın' diye sobaya tekrardan odun ve kömür atıyor. Bu son derece tehlikeli bir durum. Lodos veya fırtına olması durumunda uykuda olan insanlar, atılan bu odun veya kömürler nedeniyle zehirlenme ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Uzmanlar, bu yüzden kesinlikle gece yatarken sobaya odun veya kömür gibi yakıcı maddeler atılmaması gerektiğini dile getiriyor. Özel bir firmanın geliştirdiği elektronik dedektör ise zehirlenmelerin önüne geçiyor.

Soba kullanımı ve lodosa bağlı olarak üzücü sonuçların alındığı bu dönemde; renksiz, kokusuz ve tatsız bir gaz olduğu için bulunulan ortamda hissedilmesi oldukça zor olan karbonmonoksit zehirlenmelerinin çok arttığını ifade eden Güvencem Satış Müdürü Serkan Dinç, ?Özellikle Marmara Bölgesi büyük bir risk altında. Doğalgaz kullanımı her geçen gün artsa da evlerde soba kullanımı yaygın olarak devam ediyor. Gece yatmadan önce kömürün sobaya atılması ve gece lodosa bağlı olarak gelişebilecek üzücü sonuçlar için en etkin çözüm elektronik dedektörler. Bu dedektörler sayesinde gaz salınımı anında hemen sesli uyarı yapılarak olabilecek üzücü sonuçların önüne geçilebiliyor.? dedi.

SESLİ UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARIYOR

Güvencem'in geliştirdiği bu özel sistemde kullanılan karbonmonoksit dedektörü, karbon gazı salınımının bulunduğu ortamda herhangi bir tehlike yaşanması durumunda anında devreye girerek, ortamda sesli uyarı verilmesini sağlıyor. Uyarı sonrasında dedektör, 7/24 aktif olan Güvencem Alarm Merkezi'ne sinyal gönderiyor. Güvencem Alarm Merkezi operatörleri, anında ilgili kişileri uyararak süreçte yaşanabilecek sorunların önüne geçiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber