İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Genel Kurul'da bütçe görüşmeleri başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 14:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda bütçe maratonu başladı. 2013 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2011 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı görüşmeleri 11 gün sürecek.

TBMM Genel Kurulu, saat 14.00'de Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplandı. Genel Kurul, 2011 yılı Sayıştay denetim raporlarının TBMM'ye sunulmaması nedeniyle tartışmalı başladı. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, usule uygun bir bütçe kanun tasarısı olmadığını savundu. Tasarının ekinde olması gereken Sayıştay raporlarının, kanun tasarısı ile birlikte sunulmadığını belirten Hamzaçebi, ?Sayıştay, 132 kamu kurumunun denetim sonuçlarını, Parlamento'dan gizledi. Lamı cimi yok. Burada olmak zorunda.? dedi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise ?Bütçe kesin hesap kanununu da görüşüyoruz. Kesin hesabı neye göre konuşacağız. Milletin denetiminden kaçıyorsunuz.? ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek ise konunun Sayıştay bütçesi görüşmelerinde komisyonda da gündeme geldiğini ifade ederek, ?Buna rağmen görüşmeler devam etti.? dedi. Lehte ve aleyhte konuşmaların ardından yapılan oylama ile görüşmelere devam edilmesine karar verildi. Ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 yılı bütçesine ilişkin sunumuna başladı. Sunumu Bakan Şimşek'in eşi Esra Şimşek de takip etti.


Meclis Genel Kurul'unda 11 gün sürecek bütçe maratonu bugün saat 14.00'de başlıyor.

TBMM Genel Kurulu'nda, 2013 yılı bütçesinin tümü üzerindeki görüşmeler bugün başlıyor. Meclis Genel Kurulu, saat 14.00'de toplanacak. Hükümetin sunuş konuşmasının ardından, sırasıyla BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yapacak. Bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler, 20 Aralık Perşembe günü sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber