Eğitim-Bir-Sen: Kamuda başörtüsüne özgürlük istiyoruz

Eğitim ?Bir-Sen Kırşehir Şubesi, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla 'Kamuda Başörtüsüne Özgürlük İstiyoruz' konulu basın açıklaması yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basın açıklaması Cacabey Meydanı'nda kadın ve erkek üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Basın açıklamasını Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu adına Rukiye Ercan gerçekleştirdi. Rukiye Ercan şunları söyledi: ?Her insanın vazgeçilmez, devredilmez, dokunulmaz temel hak ve hürriyetlerinden olan, çalışma hayatında yer almamızı, seçilme hakkımızı kullanmamızı yasaklayanları, halkın tasfiye etmiş olmasına rağmen zihniyetlerinin hayatımıza hâlâ yön vermesini protesto etmek, bu ülkeyi bizim için yaşanmaz kılan yasakların kaldırılması talebimizi ifade etmek için toplandık. Biz gerçek anlamda özgür bir toplumda düşünce ve inançlardaki çeşitliliğin, fikirlerin, zenginlik olduğuna inanıyoruz. Bunun için hiçbir otoritenin toplumsal dokuya müdahale etmemesi, insanları ötekileştirmemesi gerektiğine inanıyor, çalışma hayatının dışına itilen başörtülü kadınlara özgürlük istiyoruz. Biz eşitlikten, insanların kategorize edilmemesini; başarılı olmak için fırsat ve imkânların herkese eşit bir şekilde sunulmasını anlıyoruz. Devletin bütün vatandaşlarının meşru haklarını iade etmesini, özde ve sözde vatandaş ayrımına bir an önce son vermesini istiyoruz. Özgürlük, eşitlik ve adaletin sürgün edildiği her yerde, acıya maruz kalanlar en çok kadınlar ve çocuklar olmuştur. Bütün kirli hesaplar en çok onları vurmuştur. Onlarca yıldır; din-siyaset, gelenek-modernlik, din-devlet gerilimlerinin kurbanı çoğu kez kadınlar olmuştur. Dün üniversiteye gittiğimizde bizi ikna odalarıyla karşılayanlar, bir kalbimizin, bir insanlık onurumuzun olduğunu düşünmeden ilkel öfkeleriyle bize diz çöktürmeye çalıştılar. Karanlık, kibirli güç odakları çıkarlarını korumak için zorunlu gördükleri çatışma için, inancımızın gereği olan başörtüsünü, daha derinlerde aklımızı, kalbimizi ve inancımızı kavgalarının ortasına atmaktan çekinmediler.?

Basın açıklamasına Memur-Sen İl Temsilcisi Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ali Rıza Aka, Sağlık-Sen Başkanı Necati Yılmaz, Diyanet-Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk, Bem-Bir-Sen İl Temsilcisi Menderes Dağan, Büro Memur-Sen- İl Temsilcisi Turan Çetinkaya, Toç-Bir-Sen İl Temsilcisi Duran Seçen, Bayındır- Memur-Sen İl Temsilcisi Memduh Çelik, Birlik Haber-Sen İl Temsilcisi İsmail Altınışık, Enerji-Bir-Sen İl Temsilcisi Adnan Doğan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber