Sürgü olayı davasında sanıkların ifade kayıtları silindi

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde Ramazan davulcusu ile bir Alevi aile üyelerinin tartışması sonucu çıkan olaylarla ilgili davada, sanıkların ifadesi alınırken bilgisayar kayıtları silindi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahkeme, kayıtların yanlışlıkla mı yoksa kasıtlı mı silindiğinin tespiti için duruşmayı erteledi.

Doğanşehir Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki 48 sanıklı duruşmaya sanıklar ve avukatları katıldı. Duruşmada ilk olarak Doğanşehir Cumhuriyet Savcısı Ahmet Aydın'ın hazırladığı 67 sayfalık iddianame taraflara okundu. İddianamesinde, 28 Temmuz 2012 tarihinde saat 01.00-01.30 sıralarında davulcu Mustafa Efşi'nin Bağlarbaşı Mahallesi sakinlerini sahura kaldırmak için davul çalarak mağdur şüpheliler Hasan ve Servet Evli'nin evlerinin önünden geçtiği sırada, Hasan Evli ve kızı Fatma Fikirli ile oğulları Servet ve Hüseyin Hasan Evli'nin, davulcu Efşi ile davul çalması konusunda tartıştıkları belirtildi.

Olayla ilgili mağdur şüpheliler Servet ve Leyla Evli'nin var olan veya var sayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanarak tehdit suçunu, ayrıca Servet Evli'nin basit yaralama, alenen hakaret, tehdit suçlarını, Hasan Evli ile oğlu Hasan Hüseyin Evli'nin de basit yaralama ve alenen hakaret suçlarını işlediği öne sürülen iddianamede, mağdur şüpheli davulcu Mustafa Efşi ile annesi Gülbahar Efşi'nin basit yaralama, haksız tahrik altında suç işlemek için alenen tahrikte bulunmak, haksız tahrik altında mala iki kez zarar vermek, haksız tahrik altında zincirleme alenen hakaret suçlarını işledikleri ileri sürüldü.

İddianamede, ayrıca basit yaralama, haksız tahrik altında mala zarar verme ve alenen hakaret suçlarından 45 kişinin daha ismine yer verildi. İddianamede mağdur/şüpheli sıfatıyla yer alan Hasan, Servet, Leyla ve Hüseyin Hasan Evli ile davulcu Mustafa Efşi ve annesi Gülbahar Efşi'nin de aralarında bulunduğu 51 kişinin cezalandırılması talep ediliyor.

Hasan Hüseyin Evli'nin 29 Temmuz'da savcılığa verdiği ifadenin kurgu ve uydurmadan ibaret olarak değerlendirildiği iddianamede, Evli hakkında suç uydurma suçundan kamu davası açıldığı bilgisine de yer verildi. Mağdur/şüpheli Evli'nin bu nedenle 6 ay ile 3 yıl arasında hapisle cezalandırılmasının talep edildiği kaydedildi.

İddianamenin okunmasının ardından bazı sanıkların savunması alındı. Duruşma devam ederken henüz bilinmeyen bir nedenle sanıkların verdiği ifade kayıtları bilgisayardan silindi. Mahkeme başkanı, bu durum üzerine duruşmaya ara verdi.

Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme başkanı ara kararı açıkladı. Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) üzerinden yapılan bilgisayar kayıtlarının istenmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, ifade kayıtlarının yanlışlıkla mı kasıtlı mı silindiğinin incelenmesine karar vererek, duruşmayı 21 Şubat 2013 tarihine erteledi.

OLAY

Sürgü beldesinde yaşayan Evli ailesinin 28 Temmuz'da saldırıya uğradığı iddialarıyla ilgili, ailenin evinin önünde davul çaldığı belirtilen Mustafa Efşi, 2 Ağustos'ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, yapılan itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Ailenin evini taşladıkları iddia edilen 23 kişi de savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber