Emniyet, çocukların hafızasına kazınan savaşın izlerini silmeye çalışıyor

Şanlıurfa'da, sınır boylarında yaşayan eğitim çağındaki çocukların moralini yüksek tutmaya çalışan polis, Akçakale ve Ceylanpınar'da 150 öğrenciye şehir turu yaptırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polisevi'nde yemek yiyen öğrenciler, polisin aldığı biletle sinemaya gitti, ardından çeşitli eğitim kurumları ve tarihi mekânları gezdi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Volkan Güne, bir gün de olsa öğrencileri savaş psikolojisinden uzak tutmaya çalıştıklarını ifade etti.

Suriye'de devam eden savaş, şüphesiz en çok öğrencileri olumsuz etkiledi. Akçakale ve Ceylanpınar'da eğitime uzun süre ara verilse de bu, öğrencilerin psikolojisini düzeltmeye yetmedi. Bombardıman sesleri ile uzun süredir irkilen iki ilçenin öğrencilerine, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Amirliği şehir turu yaptırdı. Otobüsle evlerinden alınan 150 öğrenci, önce eğitim kurumlarını ziyaret etti, ardından, Polisevi'nde öğle yemeğine katıldı. Öğrenciler, burada ileriki hayatlarında seçebilecekleri, hayatlarına yön verebilecekleri konularda bilgilendirildi.

Yemek ve bilgilendirme programının sonunda öğrencilere kıyafetler hediye edildi. Daha sonra sinemaya giden öğrencilerin biletlerini polis aldı. Öğrencilerin gezisine öğretmenleri de eşlik etti. Polisevi'nde öğrencilerle birlikte yemeğe eşlik eden Öğretmen Beyhan Küpeli, ?Hem bomba sıkıntılarını atmak için hem de öğrencilerin stresini atmak için güzel bir program oldu.? dedi.

Yaşanan sıkıntılardan, Akçakale'de 5 kişinin hayatını kaybettiği olayı hatırlatan Öğretmen Duygu Akıncı ise ?Biliyorsunuz tam sınıra bomba düştü, birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Özellikle çocuklar çok etkilendi. Ders işleyemedi, okullar kapandı. Bunun etkisini biraz azaltmak için böyle bir etkinlik düzenlenmiş, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Fatma Yılmaz ise son dönemlerde yaşadığı strese dikkat çekerek, polisin gerçekleştirdiği program için şükranlarını sundu. Ahmet Turan isimli öğrenci ise bir daha savaşın olmaması, okulların kapanmaması temennisinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber