Başbakan Erdoğan, Bütçe görüşmelerinde konuşuyor/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 20:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, AK Parti'nin başarılı icraat dönemini, Cumhuriyet tarihinin tamamıyla kıyasladıklarında birilerinin rahatsız olduğunu belirterek, ''Hesaplaşma içinde değiliz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda, 2013 Yılı Bütçe Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmelerde Hükümet adına eleştirileri yanıtladı.

Erdoğan, AK Parti'nin 10 yıllık başarılı icraat dönemini, Cumhuriyet tarihinin tamamıyla kıyasladıklarında birilerinin rahatsız olduğunu belirterek, ''Şunu herkes bilsin ki biz, asla ve asla bir hesaplaşma içinde değiliz'' dedi.

Erdoğan, ''Bugün, bizim ekonomide elde ettiğimiz başarıları, Cumhuriyet'le bir hesaplaşma gibi lanse edenler, önce çıksınlar, müdahalelerdeki rollerini, darbeler karşısındaki destekleyici tavırlarını sorgulasınlar'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, ''Demokrasiden de ekonomik kalkınmadan da terörle mücadelen de vazgeçmeden, asla geri adım atmadan bu kutlu yolda yürümeye, kardeşlik içinde Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz'' dedi.

Erdoğan, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'a, ''Allah aşkına soruyorum size o çocukların eline taşı, molotofu veren, buna sessiz kalan siz değil misiniz? Bütün bunların yanında siz değil misiniz o çocukları yokluğa yoksulluğa mahkum eden?'' diye seslendi.

Başbakan Erdoğan, ''Bana İsrail ile kapalı kapılar arkasında ne konuştuğumu, kimlerden bunu aldığınızı ispat edemezseniz müfterisiniz. Biz, hiçbir iktidarın yapamadığını yapmak suretiyle uluslararası sularda bizim gemilerimize saldıranlara karşı hangi cevap gerekiyorsa o cevabı verdik. Biz hiçbir zaman kapalı kapılar arkasında bu tür pazarlıkları yapacak tıynette bir siyaseti gütmedik, o size ait bir şeydir'' dedi.

Kılıçdaroğlu tarafından finanse edilmiş oldu

Erdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bugün Kayseri'de, 3 bin 500 aileye, birer kilo sucuğu ücretsiz olarak hediye ettiğini belirterek, ''Bugün dağıtılan 3,5 ton sucuk, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından ya da devlet tarafından değil, Sayın Kılıçdaroğlu'nun iftira ve ithamları sayesinde, bizzat Sayın Kılıçdaroğlu tarafından finanse edilmiş oldu'' diye konuştu.

Yolsuzluk çirkindir

Başbakan Erdoğan, ''Yolsuzluk çirkindir. Yolsuzluk, kul hakkı yemektir ve haramdır. Ancak; yolsuzluk ne kadar çirkin, haram ve insanlık dışıysa; belgesiz, mesnetsiz, delilsiz şekilde yolsuzluk ithamında bulunmak da o kadar çirkin, o kadar haksız, o kadar insanlık dışıdır'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber