Faiz oranlarının düşmesi, konut kredisi talebini artırdı/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2012 10:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Karşılaştırma sitesi Enuygun.com'un analizine göre, faizlerin düşmesi ile birlikte konut kredisine olan talep yüzde 65 oranında artış gösterdi. Sektörde konut kredisi aylık hacim artışı ise 1 milyar TL'nin üzerine çıktı. Bankacılar faizlerin yılbaşından sonra biraz daha düşmesini beklerken, konut kredilerine ilginin 2013 yılında artarak sürmesi bekleniyor.

2012 yılının ikinci ve üçüncü çeyreğinde bankalara ilettikleri konut kredisi talebinin aylık 6 bin civarında olduğunu belirten Enuygun.com Bankacılık Direktörü Filiz Küntaş, ?Yılın son çeyreğinde ise bu rakam aylık ortalama 10 bine ulaştı. Faizlerin yüzde 1'in altına düştüğü Eylül ayından bu yana konut kredisi talebinin kademeli olarak artmaya başladığını gözlemliyoruz. Talebin 2013'te biraz daha artmasını bekliyoruz? diye konuştu.

2012 yılının ilk 9 ayında aylık ortalama 350 bin konut kredisinin karşılaştırıldığı Enuygun.com'da, bu rakam yılın son çeyreğinde 500 bine ulaştı. Faiz seviyelerinin özellikle konut kredilerinde talebi oldukça fazla etkilediğini ekleyen Küntaş, ?Eylül ayı itibariyle Enuygun.com üzerinden yapılan konut kredisi karşılaştırma sayılarında da artış var. Henüz karşılaştırma aşamasında olan bir kısım kullanıcımızın da faizlerin biraz daha düşmesini beklediğini düşünüyoruz. Çünkü banka yetkilileri kredi faizlerinin biraz daha düşebileceğini belirtiyor? dedi.

Enuygun.com'un konut kredisi analizlerine göre, Kasım 2012 sonu itibariyle sektörde konut kredisi hacmi 77 milyar 716 milyon TL'ye ulaştı. Merkez Bankası verilerine göre yılın ilk sekiz ayında konut kredisinde aylık hacim artışı 1 milyar TL'nin altında seyrediyordu. Faizlerin yüzde 1'in altına düşmeye başladığı Eylül ayı ile birlikte ise aylık hacim artışının 1 milyar TL'nin üzerine çıktığı gözleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber