MEB'den hijyen genelgesi

Haber Giriş : 25 Ekim 2005 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin sağlığının korunması amacıyla, tuvaletlerin, su depolarının düzenli hale getirilmesi, laboratuvarların, spor salonlarının ve araç gereçlerin temiz kullanılması için genelge yayınladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin sağlığının korunması amacıyla, tuvaletlerin, su depolarının düzenli hale getirilmesi, laboratuvarların, spor salonlarının ve araç gereçlerin temiz kullanılması için genelge yayınladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede, fiziki yapılardan ve çevreden kaynaklanan olumsuz sağlık şartlarının iyileştirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması gerektiği belirtildi. Genelgede, tuvaletlerin ıslak alanlarının düzenli olarak temiz tutulması, öğrencilerin lavabo çeşmelerinden su içmelerinin önlenmesi, okulda uygun görülen yerlere çeşme yaptırılması, su depolarının periyodik olarak temizlenmesi, temizlik alışkanlığının geliştirilmesi, oyun alanlarının, spor salonlarının, yerlerin ve bahçelerin temiz ve düzenli tutulmasının gerektiği bildirildi.

Temizlik hizmetlerinin sürdürülmesi için özel idare gelirlerinin yanı sıra, okul aile birlikleri, köy tüzel kişilikleri, belediyeler, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, sivil toplum kuruluşlarının katkısının beklendiği vurgulandı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber