Doğu Karadeniz'de suyun kalite kontrolünü RTEÜ yapacak

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Türkiye'nin beş hedefinden biri olan su havzalarının korunması ve güvenliğine yönelik önemli bir adım atıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2012 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en büyük ikinci su havzası ve en çok yağış alan bölgesi olan Doğu Karadeniz Bölgesi'nde atık su ve içme suyu analizleri üniversite laboratuarlarında kalite kontrol yapılacak.

RTEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde atık ve içme sularına yönelik analiz yapabilen bir laboratuarın bulunmadığı, üniversitenin de bu doğrultuda harekete geçtiği kaydedildi. Bölge sularının iki yıllık süre boyunca RTEÜ laboratuarlarında analiz edileceğinin bildirildiği açıklamada şunlar kaydedildi: "Bu çerçevede, Kalkınma Bakanlığı ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi arasında oluşturulan projeye yönelik olarak Bakanlık tarafından 500 bin liralık destek sağlandı. Ayrıca DOKA'nın, Üniversitenin Merkezi Araştırma Laboratuarını alt yapı, danışmanlık, akreditasyon ve personel eğitimi konularında desteklemesi de proje kapsamına alındı. Projenin ilk aşamasında, Üniversitenin Merkezi Araştırma Laboratuar Müdürü Doç. Dr. Fedai İnanır ve Makine Mühendisi Uzmanı Soner Tokçalar tarafından 10 gün sürecek bir eğitim projesi oluşturuldu. Osman Nuri Pilgir ve Taylan Çoruh tarafından verilecek eğitimlerle, alanında en az yüksek lisans derecesine sahip olan 20 personelin, içme suyu ve atık su akreditasyonu konusunda yetiştirilmesi planlanıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber