Adıyaman'da 34 kişi sobadan zehirlendi

Adıyaman'da etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle, sobadan sızan karbonmonoksit gazından 34 kişi zehirlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2012 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman'da etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkilerken, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen onlarca kişi hastanelere akın etti. İl merkezi ve ilçelerde toplam 34 kişi, karbonmonoksit gazından zehirlendikleri için hastanelerde tedavi altına alındı. Zehirlenenlerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu ve çoğunun tedavi edildikten sonra taburcu edildiği öğrenildi.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Uz. Dr. İrfan Aydın, karbonmonoksit gazına karşı uyarılarda bulunarak, şunları söyledi:

"Karbonmonoksit renksiz, tatsız kokusuz bir gazdır. Karbonmonoksit zehirlenmesinde klinik bulgular, özellikle hafif hastalarda, baş ağrısı, bulantı, karın ağrısı, kusma şikayeti olabilir. Komadan ölüme kadar gidebilir. Renksiz, kokusuz bir gaz olduğu için, hastalar bunu hissedemezler. Önce hastalar bulantı, kusma, baş dönmesi şikayetinden sonra uykuya dalarlar ve bir daha uyanmazlar. Zehirlenmeyi hissettikleri anda, mutlaka kapı pencereler açılacak, o oda mutlaka havalandırılacak, tahliye edilecek. Şikayeti geçmeyen hastaların mutlaka hastanemize başvurmaları gerekmektedir." - ADIYAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber