İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Basın İlan Kurumu'nda değişiklik teklifi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2012 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul, Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığı'na sundu.

Teklife göre, Kurum taşra teşkilatlarında şubelerin yanında şubelere bağlı olarak temsilcilikler de açabilecek. Şube ve temsilciliklerin açılmasına mevcut düzenlemede olduğu gibi Genel Kurul tarafından karar verilecek.

Resmi ilan ve reklamların en çok yayınlandığı tirajı 100 binin üzerinde olan gazetelerin temsilci üye sayısı ile 10 binin altında olan gazetelerin temsilci üye sayısı birer kişi artırılacak. Böylece bu gazetelerin Genel Kurul'da temsil gücü arttırılıyor.

Kredi verilmesi

Teklifle, Basın İlan Kurumu şubesi veya temsilciliği bulunan illerdeki gazetelere kredi verilmesi imkanı getiriliyor, iştirak meblağları da bugünün para değerine kavuşturuluyor.

Sadece İstanbul, Ankara ve İzmir'deki basın sektörlerine değil, tüm Anadolu'daki basın sektörlerine kredi verilebilecek.

Ayrıca banka ve sigorta şirketlerinin Kurum'un idaresine iştirak etmesine dair uygulaması bulunmayan hükümler yürürlükten kaldırılıyor. Kurum ve valiliklerin ilan verilebileceği gazete ve dergilerin listeleri de internet sitelerinde yayınlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber