Gaziosmanpaşa'da polise saldırı: 1 şehit, 3 yaralı

Gaziosmanpaşa'da polise silahlı saldırı düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2012 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saldırganlardan birisinin yakalandığı belirtildi. Ayrıca olay yerinde bomba olduğu düşünülen bir paketin olduğu belirtiliyor.

Çukurçeşme Caddesi üzerindeki Cumhuriyet Meydanı'nda kimliği belirsiz kişilerce polise silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 1'i polis 3 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Saldırganlardan birinin yakalandığı belirtildi. Ayrıca olay yerinde bomba olması ihtimaline karşı bomba imha ekipleri de harekete geçti. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

CHN

GAZİOSMANPAŞA'DA POLİSE SİLAHLI SALDIRI: 1 ŞEHİT

Gaziosmanpaşa'da polise silahlı saldırı düzenlendi. Olayda Mücahit Daşdan isimli polis memuru hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, Gaziosmanpaşa Polis merkezine 1'i kadın 2 kişi tarafından bombalı ve silahsı saldırı düzenlendi. Olayda ilk belirlemelere göre Mücahit Daşdan isimli polis memuru hayatını kaybetti. Saldırganlardan bir tanesin kaçarken kadın saldırgan ise polis tarafından yakalandı. Saldırganın yanında bir poşet bulan polis, bomba imha ekiplerini de olay yerine çağırdı.

Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da olay yerine gelerek durumla ilgili bilgi aldı. Polisin olay yerindeki incelemesi sürüyor.


BOMBA İMHA EKİPLERİ SALDIRGANIN YANINDAKİ ÇANTAYI İNCELEDİ

Gaziosmanpaşa'da polise yönelik saldırıda gözaltına alınan kadın teröristin yanındaki çanta bomba imha uzmanları tarafından incelendi. Karakolda görevli polisler dahil herkes bölgeden boşaltılırken, çantadan bombaya rastlanmadı.

Gaziosmanpaşa'da 1 polis memurunu şehit ettikten sonra gözaltına alınan kadın teröristin yanındaki çanta polis tarafından incelendi. Çantada bomba olma ihtimalini değerlendiren polisler, karakola bomba imha uzmanları çağırdı. Karakolda görevli polisler dahil herkes boşaltılırken, bomba imha uzmanları özel kıyafetlerini giyerek binaya girdi. Bu sırada karakolda bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın dışarı çıkmadığı bomba imha ekiplerinin çalışmasını yerinde izlediği öğrenildi. Yapılan çalışma sonrasında şüpheli çantada bombaya rastlanmadı.

ÇAPKIN, SALDIRININ ADLİYEYE GİDEN POLİSE YÖNELİK DÜZENLENDİĞİNİ AÇIKLADI

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Gaziosmanpaşa'daki saldırının, adliyeye giden bir polis memuruna yönelik düzenlendiğini belirterek, polisin şehit olduğunu, 3 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, saldırının ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Saldırıya ilişkin bilgi alan Çapkın, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Hüseyin Çapkın, ?Adliyeye giden bir polis memuru arkadaşımız terörist tarafından başına ateş edilmek suretiyle maalesef biraz önce şehit oldu? dedi.

Teröristin kaçarken de etrafa ateş etmeyi sürdürdüğünü ve 3 kişiyi yaraladığını ifade eden Çapkın, ?Kaçarken yine polis tarafından ele geçirildi. Üstünde de bir silah ve bir el bombası çıktı. Şimdilik tek kişi görünüyor. Saldırgan bayan, açık kimliği belli. Hafif şekilde yaralı? diye konuştu.

Çapkın, saldırıda yaralanan vatandaşlarının durumlarının ciddi olmadığını ifade etti.

SALDIRIDA YARALANAN 3 KİŞİNİN TEDAVİLERİ SÜRÜYOR

Gaziosmanpaşa'da polise düzenlenen saldırıda yaralanan 3 kişinin hastanedeki tedavileri sürüyor.

Gaziosmanpaşa'da adliyeye giden polis memuru Mücahit Daştan'a ateş açan kadın teröristin, kaçarken yaraladığı 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların durumlarının ağır olmadığı belirtilirken, olayın ardından yaralı yakınları hastaneye koştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber