Mühendis adayları, Deneyimler 6 Toplantısı'na katıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, Makine Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi ile fakülte işbirliğinde düzenlenen Deneyimler 6 Toplantısı'na katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2012 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıda konuşan MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, öğrencilere odanın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

MMO Samsun Şubesi'nin 339'ü makine, 87'si ise endüstri olmak üzere 426 mühendis adayı öğrencisi olduğu bilgisini veren Kadir Gürkan, dekanlık işbirliği ile öğrencilere üyelerine teknik geziler, deneyim toplantıları, bölüme hoş geldin kokteylleri ve seminerler düzenleyerek mesleki gelişimlerine katkı koymaya çalıştıklarını söyledi. Eğitim süreçlerinde staj, proje ve eğitim sonrasında çalışma hayatlarına başlangıçta destek olduklarını ifade eden Gürkan, ?Oldukça geniş bir meslek disiplinine sahip olan makine ve endüstri mühendisliği bölümlerinde eğitim görmekte olan öğrencilerin hayata hazırlanma süreçlerine katkı koyabilmek, şubenin çalışma programında en önlerde yer alan konularımızdan bir tanesidir.? dedi.

OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı'nın da hazır bulunduğu toplantının moderatörlüğünü, Makine Mühendisleri Odası Samsun Şube Öğrenci Üyesi Betül Öznur Boyacı yaptı. Deneyimler 6 Toplantısı'nda öğrencilere makine mühendisliği mesleğinde 37. yılını dolduran Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı. Yusuf Ziya Yılmaz'ın hayatından kesitler sunularak, mesleğe başlangıçta ve meslek yaşantısındaki deneyimleri, ülkede ve dünyada mühendislik mesleğinin gelişimi konularında bilgiler aktarıldı. Öğrencilerin sorularını cevaplayan Başkan Yılmaz, tecrübelerini paylaşıp önerilerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber