Uğur Böceği Kültür Merkezleri'nden ara dönem sergisi

Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezleri tarafından 3 aydır sürdürülen fotoğraf sanatı ve çocuklara yönelik suluboya ve el becerisi kurslarından oluşan ara dönem sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2012 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

El sanatlarından, mesleki ve teknik eğitimlere, dil ve müzik eğitimlerinden sahne sanatlarına, spordan, unutulmaya yüz tutmuş Türk -İslam sanatlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede katılımcıların sosyal gelişimine 3 yıldır katkılar sağlayan Uğur Böceği Kültür Merkezleri'nin 2012 yılındaki son sergisi ziyaretçilere kapılarını açtı.

Belediye Düğün Salonu'ndaki serginin açılışına; Kaymakam Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Meydan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile vatandaşlar ve kursiyerler katıldı.

"GELECEĞİN SANAT DEĞERLERİNİ OLUŞTURUYORUZ"

Serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Uğur Böceği Kültür Merkezleri'nin halkın istekleri doğrultusunda verdiği kurslarla birlikte öğrenmenin ve birlikte üretmenin heyecanını Mustafakemalpaşa'nın tüm mahallelerine taşıdığını dile getirdi.

Kültür ve sanat alanındaki kurslarda vatandaşların kendilerini tanıma ve becerilerini ortaya çıkarma fırsatı bulduğunu belirten Başkan Kurtulan, "Atatürk'ün 'Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözünün haklılığını her gün hayatın her safhasında görüyoruz. Uğur Böceği Kültür Merkezleri de Mustafakemalpaşa'daki sanat sevgisini ortaya çıkarmada yepyeni bir boyut kazanmıştır. Hem el becerilerinde hem de suluboya ve fotoğrafçılık sanatında atılan bu adımlar Mustafakemalpaşa'nın güzelliklerini tanımak ve geleceğe taşımak açısından çok değerlidir. Bütün kamu görevlileri, hizmetlerini en iyi şekilde yaparak, bunları halka mal etmeyi hedefler. Belediye olarak bizler de Mustafakemalpaşa'da 24 saat etkili olan bir sanat anlayışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gelecekte kazanacağımız değerlerin tohumlarını bu kurslar sayesinde ekiyoruz. Bu güzellikleri Mustafakemalpaşa'ya taşıyan Uğur Böceği Kültür Merkezleri'nin tüm eğitmenlerine ve kursiyerlerine teşekkür ediyorum.? dedi.

Kaymakam Kazım Karabulut ise Uğur Böceği Kültür Merkezleri'nin 3 bine yakın kursiyeri ile meslek kurslarından kültür ve sanat etkinliklerine kadar değerli bir atılım yaparak Mustafakemalpaşa'nın her hücresine işlediğini söyledi.

Kaymakam Karabulut, "Ülke olarak en büyük sorunlarımızın başında mesleksizlik geliyor. Hem mesleki hem de kültürel alanlara yönelik bu gibi faaliyetler, bu sorunu çözmede önemli bir adım olarak görülmelidir. Uğur Böcekleri çalışanlarına teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Serginin açılış kurdelesinin protokol tarafından kesilmesinin ardından, fotoğraf, suluboya ve el becerilerinden oluşan 300 eserin bulunduğu sergi beğeniye sunuldu. Sergi, 13 Aralık 2012 Perşembe gününe kadar saat 12.00?21.00 saatleri arasında görülebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber