Yanlış duruş ve oturuşların etkileri 40'lı yaşlarda ortaya çıkıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2012 16:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Uzmanı Fizyoterapist Turgay Şahin, yanlış duruş bozukluğunun bayanlarda basenlerde büyüme, erkeklerde ise karın bölgesinde büyüme olarak ortaya çıktığını belirtti. Şahin, bu etkilerin 40'lı yaşlarda görüldüğünü söyledi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Meslek Yüksekokulu tarafından, ?Sağlıklı bilgisayar kullanma şekilleri ve duruş bozuklukları? başlıklı seminer düzenlendi. OMÜ Sahnesi'nde düzenlenen seminere öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi uzmanlarından fizyoterapist Turgay Şahin, duruş bozuklukları ve sağlıklı bilgisayar kullanma şekillerini uygulamalı olarak anlattı. Sağlıksız duruş metotlarını değerlendiren ve bunların nasıl düzeltileceğine dikkat çeken Şahin, ?Yanlış duruş bozukluğu bayanlarda basenlerde büyüme, erkeklerde ise karın bölgesinde büyüme yani göbek olarak ortaya çıkıyor. Duruş ve oturuş biçimleri 20'li 30'lu yaşlar için pek bir şey ifade etmiyor olabilir, ama yanlış duruş ve oturuşların etkileri 40'lı yaşlarda ortaya çıkmaktadır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber