Zimmet ile suçlanan mali hizmet müdürüne 16 yıl hapis

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2012 17:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bursa'da zimmetine 4 milyon lira geçirdiği iddia edilen belediye müdürü 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "nitelikli zimmet" suçundan 20 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık Gürsu Belediyesi eski Mali Hizmet Müdürü İ.Ç. (45) ile hesaplarına para aktarıldığı iddia edilen tutuksuz sanık ganyan bayii işletmecisi T.E. (44) bugün son kez hakim karşısına çıktı. Hesaplarına para aktarıldığı iddia edilen diğer tutuksuz sanıklar tabelacı S.G. (47) ve bahis bayii işletmecisi D.Y. ise (58) karar duruşmasına katılmadı.

Son sözünde suçsuz olduğunu tekrarlayan İ.Ç., mali defterlerin yeniden incelenmesini istedi. Yaklaşık 2 yıl cezaevinde yattıktan sonra geçtiğimiz günlerde tahliye edilen İ.Ç.'ye mahkeme "zimmet" suçundan önce 20 yıl hapis cezası verdi. Ardından duruşmadaki iyi hali sebebiyle sanığın cezası 16 yıl 8 aya indirildi.

Diğer tutuksuz sanıklardan S.G.'yi ?zimmete iştirak" suçundan 6 yıl 8 ay hapse mahkum eden mahkeme. T.E. ile D.Y.'yi ise 2'şer yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırdı. Sanıklar, Yargıtay'ın mahalli mahkemenin bu kararını onamasının ardından tutuklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber