Linç edilmekten O polis kurtarmıştı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Aralık 2012 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis Memuru Mücahit Daştan'ın şehit eden terörist N.A.'yı polis, linç etmek isteyen kalabalığın arasından çıkarmıştı.

Gaziosmanpaşa'da Polis Memuru Mücahit Daştan'ı şehit olduğu, 3 kişinin de yaralandığı hain saldırının faili kadın terörist N.A. ile ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre kadın terörist N.A.'yı, linçten yine polis kurtardı.

Kadın terörist N.A., 2005 yılında Trabzon'da TAYAD'lı aileler adına bildiri dağıtmak istemesi nedeniyle Trabzonlular tarafından linç edilmek istendi. Ancak N.A.'yı öfkeli kalabalığın arasından polisler kurtardı. O anlar, DHA kameraları tarafından da 2005 yılında saniye saniye görüntülenmişti.

HAYATINI POLİS KURTARDI, O, POLİSİ ŞEHİT ETTİ

Polislerin zamanında müdahalesiyle hayatı kurtulan N.A., bugün Gaziosmanpaşa'da bir polisi hayatından etti. N.A., henüz yakalanamayan ve kimliği tespit edilemeyen bir kişi ile birlikte Gaziosmanpaşa'da Polis Memuru Mücahit Daştan'ı şehit etti, 3 kişiyi de yaraladı. Olayın ardından kaçmak isterken yakalanan N.A. gözaltına alındı. N.A.'nın sorgusu sürüyor.


POLİSİ ŞEHİT EDEN TERÖRİST ERZURUM'DA YARGILANMIŞ

İstanbul Gaziosmanpaşa'da dün hain saldırıyla polis memuru Mücahit Daştan'ı şehit eden 27 yaşındaki sol terör örgütü mensubu Nurgül A., 2006 yılında 'Görevli memura hakaret, mukavemet', 'müessir fiil' ve 'izinsiz gösteri yürüyüşü yapmak' suçlarından 2 ila 4,5 yıl arasında şehidin memleketi Erzurum'da yargılanıp beraat ettiği ortaya çıktı.

Erzurumlu polis memuru Mücahit Daştan'ı şehit eden teröristin şehidin memleketi Erzurum'da yargılanıp beraat ettiği ortaya çıktı. Trabzon'da 6 Nisan 2005'te 'Tecridi kaldırın, ölümleri durdurun' başlıklı bildiri dağıtan terörist Nurgül A.'nın da aralarında bulunduğu 5 TAYAD üyesi ve TAYAD'lılara linç girişiminde bulunduğu öne sürülen 11 kişinin Erzurum'da yargılandığı belirlendi. Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) adına Trabzon'da yazılı bildiri dağıtan Zeynep Erduğrul, Çetin Güven, Nurgül A., Emrah Bakır ve İhsan Özdil, Türk bayrağını yaktıkları söylentisi üzerine 2 bin kişi tarafından linç edilmek istenmişti. Güçlükle kurtarılan beş TAYAD'lı ve linç girişiminde bulunduğu öne sürülen 11 kişi hakkında Trabzon Birinci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış, birlikte görülen dava üç duruşma ardından Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine güvenlik gerekçesiyle Erzurum'a nakledilmişti.

?Görevli memura hakaret, mukavemet', 'müessir fiil' ve 'izinsiz gösteri yürüyüşü yapmak' suçlarından 2 ila 4,5 yıl arasında hapsi istenen TAYAD'lılardan Zeynep Erduğrul, Nurgül A., Emrah Bakır ve İhsan Özdil mahkeme sonrası beraat etmişti.

TERÖRİST NURGÜL A., 81 İLDE CANLI BOMBA OLARAK ARANMIŞTI

Emniyet Genel Müdürlüğü, Trabzon'da 2005 yılında Kahramanmaraş Caddesi'nde 4 arkadaşıyla birlikte bildiri dağıtırken linç edilmek istenen Nurgül A. ile ilgili olarak tüm illere canlı bomba uyarı yazısı göndermişti. İstihbarat notunda, aralarında Nurgül A.'nın da bulunduğu 15-20 kişinin illegal yollardan yurtdışına çıkarak DHKP-C?nin Yunanistan kampında eğitim gördüğünü belirtmişti. Notta şu ifadelere yer verilmişti: ?DHKP-C'nin, illegal örgütün silahlı birliğine katılan Nurgül A., Türkiye'ye giriş yapmıştır. Nurgül A'nın canlı bomba eylemi yapacağı öğrenilmiştir. Bu eylemin niteliği ve niceliği hakkında istihbarat çalışması sürdürülmektedir. Bütün birimlerin bu şahıs üzerinde gerekli çalışmaları yaparak acilen bildirmesi, her türlü istihbari bilgiyi de anında tarafımıza iletmesi gerekmektedir.?

ŞEHİT POLİS DAŞTAN'IN EŞİ 3 AYLIK HAMİLE

Erzurum'un Tortum ilçesi Esendurak köyü nüfusuna kayıtlı şehit polis memuru Mücahit Daştan'ın eşinin 3 aylık hamile olduğu öğrenildi. En son 1 ay önce memleketi Erzurum'a geldiği belirtilen şehit polis memuru Daştan'ın 1 kız çocuğu babası olduğu ve hayatını kaybetmeden 2 hafta önce eşiyle birlikte hastaneye giderek dünyaya gelecek bebeğinin cinsiyetini öğrendiği kaydedildi. Bebeğin cinsiyetinin erkek olduğu şehidin yakınları tarafından belirtildi.

Öte yandan, babası Hayrettin Daştan ve annesi Halime Daştan dün 10.55 uçağıyla İstanbul'a gitti. Tortum ilçesinde Erzurum'a gelen acılı aile, polis evinde bir süre misafir edildi. Şehidin annesi Halemi Daştan'ın kalp hastası olması nedenle polis evi önünde ambulans hazır tutuldu.

Şehidin bugün İstanbul'da düzenlenecek törenin ardından öğle saatlerinde Erzurum'a getirileceği ve Esendurak köyünde toprağa verileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber