12 Aralık 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 12 Aralık 2012 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 09.10'da Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari'yi Çankaya Köşkü'nde karşılayacak, saat 09.15'te Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'yi karşılayacak, saat 09.20'de Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai ile görüşecek, saat 10.10'da Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari ile görüşecek, saat 11.00'da Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai, Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dörtlü görüşme yapacak, saat 11.50'de konuk Cumhurbaşkanları ile fotoğraf çekimine katılacak, saat 12.00'da konuk Cumhurbaşkanları onuruna öğle yemeği verecek, saat 13.45'te Üçlü Zirve Toplantısı'na başkanlık edecek, saat 16.00'da Üçlü Zirve Genel Oturumuna katılacak, saat 17.15'te mutabakat zaptı imza törenine ve ortak basın toplantısına katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 12.00'da Başkent Voleybol Salonu'nda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ''112 tesis'' toplu açılış törenine katılacak.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu'nda saat 11.00'da Diyanet İşleri Başkanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, AFAD, TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı, BDDK ve SPK'nın 2013 yılı bütçeleri görüşülecek.

- TBMM Dışişleri Komisyonu'nda saat 11.00'da, bazı ülkelerle imzalanan anlaşma ve sözleşmelerin uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları ele alınacak.

- TBMM KİT Komisyonu saat 10.30'da, Şeker Kurumu'nun 2010 yılı hesaplarını denetleyecek.

Başbakan yardımcıları ve bakanların programları

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, saat 10.30'da Afganistan Ulaştırma ve Sivil Havacılık Bakanı Davud Ali Necefi, Bayındırlık Bakanı Necibullah Avjan ve Pakistan Ulaştırma Bakanı Arbab Alamgir Khan ile bir araya gelecek.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 11.30'da Etnografya Müzesi'nde düzenlenecek ?Ankara Müzelerinde İnteraktif Uygulamalar Projesi?nin tanıtımını yapacak, saat 19.00'da Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi'nde Şef Burak Tüzün yönetimindeki Hacettepe Senfoni Orkestrasının konserini dinleyecek.

- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, saat 10.00'da Türkiye-Afganistan-Pakistan 7. Üçlü Zirve İçişleri Bakanlığı Toplantısına katılacak.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 15.30'da Ortaköy Ofisi'nde Surp Gazer Ermeni Katolik Mihitaryan Manastır ve Mektebi Vakfı Başkanı Rita Nurnur'u kabul edecek, saat 20.00'da ''Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa Managed by Kempinski'' projesinin açılışına katılacak.

- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, saat 17.30'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda başlayacak 11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nın açılış törenine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, saat 19.00'da Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen, ''AK Parti Siyaset Akademisi'' programında konuşacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- İstanbul Gaziosmanpaşa'da düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Mücahit Daştan için saat 10.30'da Bayrampaşa'daki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde tören düzenlenecek.

- MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın vefat eden annesi Harbiye Vural için Kocatepe Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınacak.

- Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, saat 10.30'da SETA Vakfı'nca düzenlenen, ''Filistin Devleti: Geç Kalınmış Bir Tanınma'' konulu panelde konuşacak.

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ATO Başkanı Salih Bezci, saat 09.30'da ATO Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek ?2012 Ankara Markalar Buluşması? paneline katılacak.

- ?Afşin-Elbistan Doğalgaz Boru Hattı ? Etüt, Harita ve Kamulaştırma / Mühendislik İşi? ihalesi ile ilgili teklifler, sat 14.00'da BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nde açılacak.

- TÜİK, saat 10.00'da Kasım ayı Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları ile Ekim ayı Kümes Hayvancılığı Üretim istatistiklerini açıklayacak.

- Turkcell'in İletişim ve Teknoloji sponsoru olduğu ?Disney Live! Mickey'in Müzik Festivali?nin Ankara gösterisi ATO Cogresium'da başlayacak.

SPOR GÜNDEMİ

------------------------

- Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur'unda 3 maç oynanacak. Program şöyle:

15.30 Gençlerbirliği - Mersin İdmanyurdu

18.00 Medical Park Antalyaspor - Beşiktaş

20.30 Fenerbahçe - Göztepe

- Galatasaray Kulübü, Aralık Ayı Olağan Divan Toplantısı, saat 13.30'da Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilecek.

- 12-16 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 11. Fina Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası, saat 12.00'de Sinan Erdem Spor Salonu'nda başlayacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu teknik heyet ve futbolcular saat 13.30'da Langa Tesisleri'nde makarna partisinde bir araya gelecek.

- İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığına yeni seçilen Osman Arslan ve Milli Takım Teknik Direktörleri, saat 10.00'da Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi lokalinde basın toplantısı düzenleyecek.

- Büyükler Greko-Romen, Serbest ve Bayanlar Güreş Şampiyonası, Atatürk Spor Salonu'nda başlayacak

- Hentbol Erkekler Süper Ligi'nin 9. Haftasında, saat 17.00'da Çankaya Belediyesi ANKA-Beşiktaş maçı yapılacak, saat 19.00'da Ankara İl Özel İdare-Maliye Milli Piyango maçı yapılacak.


Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zerdari ve Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'yi Çankaya Köşkü'nde karşılayacak, liderlerle ayrı ayrı görüşecek. Gül, ikili görüşmelerin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla dörtlü zirve gerçekleştirecek. Konuk cumhurbaşkanları onuruna verilecek öğle yemeği sonrasında üçlü zirve ve genel oturum yapılacak. Ardından üç cumhurbaşkanı tarafından mutabakat zabtı imzalanacak ve ortak basın toplantısı düzenlenecek. (09.10-09.15-09.20-10.10-11.00-12.00- 13.45-16.00-17.15)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yaptığı 112 yatırımın Başkent Voleybol Salonu'ndaki toplu açılış törenine katılacak. (12.00)

POLİTİKA

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara müzelerindeki interaktif uygulamalarla ilgili Etnografya Müzesi'nde basın toplantısı düzenleyecek. (11.30)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Surp Gazer Ermeni Katolik Mihitaryan Manastır ve Mektebi Vakfı Başkanı Rita Nurnur'u bakanlığın Ortaköy Ofisi'nde kabul edecek. (15.30)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Bingöl'de, Bingöl Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen panelin kapanış konuşmasını yapacak. Dinçer, Belediye Kültür Merkezi'nde, yarışmalarda derece alanlar için yapılacak ödül törenine katılacak. (16.00/20.00)

EKONOMİ

Uluslararası Sergiler Bürosu (BİE) Genel Sekreteri Vicente Gonzalez Loscertales'in katılımıyla İzmir'in EXPO 2020 adaylık süreciyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapılacak. (09.30)

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Diyarbakırְ'da 112 tesisin toplu açılış töreni kapsamında gerçekleştirilecek Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 2. ve 3. kısım ana kanalları ile Pamukçay Barajı'nın açılışında bulunacak. (12.00)

Rusya Türkiye İşadamları Derneği'nin Moskova Golden Ring Oteli'nde düzenlediği '2012 Yılının Değerlendirilmesi ve 2013 Yılında İş Dünyasının Beklentileri' adlı panele, Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu Başkanı Rıza Nur Meral konuk oldu. Meral Rusya-Türkiye ekonomik ilişkilerinin yanı sıra gelecek yılla ilgili ekonomik değerlendirmelerde bulundu.

Rusya Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği Başkanı Aleksandr Breçalov, Türkiye ekonomisinin bel kemiğini oluşturan küçük ve orta ölçekli işletmeler tecrübesini Rusya'ya taşımak istediklerini söyledi. (Özel)

Okul üniforması satan esnaf iflas bayrağı çekti (Özel)

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda kıyafet serbestliğini uygulamaya koyması üniforma satan esnafı zora soktu. Yönetmeliğin beklenmedik bir zamanda ortaya çıktığını düşünen esnaflar, ellerinde kalan formaları satamıyor. Cihan Haber Ajansı'na konuşan esnaflardan bazıları, kararı protesto için kalan formaları giydi.

GÜNCEL

Böbrek rahatsızlığı nedeniyle 90 yaşında hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Mücap Ofluoğlu için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlenecek. Ofluoğlu, öğle vakti İstanbul Şakirin Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. (10.00-12.00)

Gaziosmanpaşa'daki silahlı saldırıda şehit olan Mücahit Daştan için İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde tören düzenlenecek. Törenin ardından Daştan'ın cenazesi defnedilmek üzere memleketi Erzurum'a gönderilecek. (10.30)

6. Moğol Kongresi Bursa'da yapılacak. 3 gün sürecek kongrede iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi yönünde toplantılar yapılacak. Ayrıca Moğol kültürü örnekleri sergilenecek. (09.30)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen 'Evlilik öncesi eğitim programının Türkiye Belediyeler Birliği ile yapılan protokol gereği yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında İzmir, Manisa, Uşak, Aydın, Denizli ve Muğla'dan meslek elemanlarına yönelik eğitim programı düzenleniyor. (09.00)

Bursa Osmangazi Belediyesi Nikâh Dairesi 12.12.12 tarihi münasebetiyle 66 çiftin nikahını kıyacak. (09.00)

İzmir Konak Belediyesi'ne bağlı nikah dairelerinde yaklaşık 100 çift 12.12.2012 tarihinde evlenecek. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, bir çiftin nikahını kıyacak ve günün anısına armağanlar verecek. (12.00)

DÜNYA

Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı 'Suriye Halkı'nın Dostları Toplantısı' Fas'ın Marakeş şehrinde yapılacak.

Türkiye-Afganistan-Pakistan İçişleri Bakanları toplantısı İçişleri Bakanlığı'nda yapılacak. (10.00)

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 3 Aralık'ta gerçekleştirdiği Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin üçüncü toplantısı çerçevesinde Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretin ikili ilişkiler açısından önemini değerlendirdi.

SPOR

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçlarına Gençlerbirliği-Mersin İdmanyurdu, Medical Park Antalyaspor-Beşiktaş ve Fenerbahçe-Göztepe karşılaşmalarıyla devam edilecek. (15.30-18.00-20.30)

Galatasaray Spor Kulübü'nün aralık ayı olağan divan toplantısı Lise salonunda yapılacak. (13.30)

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber