İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

15 dakikada bir '12.12.2012' nikahı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2012 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'de yoğun talep olması nedeniyle nikah dairesinde 15 dakikada bir nikah kıyılıyor.

Nikah tarihlerinin özel bir gün olması için ''12.12.2012''yi tercih eden 27 çift, birkaç ay öncesinden Balıkesir Belediyesi'ne başvurdu.

Kış aylarında hafta içinde en fazla 4 nikahın kıyıldığı Balıkesir'de talep yoğun olunca, nikah dairesinde çalışanlar ve düğün sahipleri küçük bir telaş yaşadı. Nikahlar, 15 dakikada bir kıyıldı.

İlk evlenen çiftten Sacit Karakuzu, ağabeyinin de ''07.07.2007''de dünyaevine girdiğini belirterek, ''Bu yıl evlenmeyi planlıyorduk. Bu tarih televizyon ve gazetelerde gündeme gelmeye başlayınca Ekim ayı sonunda '12.12.2012' için gün aldım. Böylesine özel bir gün onlarca, belki yüzlerce yıl sonra gelecek. Bu fırsatı kaçırmak istemedim'' dedi.

Eşi Hülya Gacaroğlu ise bu özel günün kendisine de sürpriz olduğunu ifade ederek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Nikahı kıyan Belediye Başkanı İsmail Ok, bugün çalışanların farklı bir yoğunluk yaşadığını söyledi. Tarihin, evlenen çiftlere hayır ve mutluluklar getirmesini dileyen Ok, nikahtan sonra evlilik cüzdanını geline, Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağını damada verdi, çifte küçük altın hediye etti.


12.12.2012'de düğün bereketi

Evlenmek isteyenlerin özel bir tarih olarak gördükleri 12.12.2012'de, çiftler nikah için sıraya girdi. Bugün evlenmek için nikah dairelerine yapılan başvurularda ciddi bir artış yaşandı. Evlenmek isteyenlerdeki artış, düğün ekonomisini hareketlendirirken, bir günlük de olsa kış aylarındaki düğün bereketi esnafın da yüzünü güldürdü.

Çankaya Belediyesi Evlendirme Müdürlüğü yetkilisi Aycan Çakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Aralık'ta Çankaya'da 95 nikahın yapılacağını bildirdi. Çakan, ''Kış döneminde nikah sayıları düşüyor. Normal bir günde 15-20 nikah kıyılıyor dersek, söz konusu sayı 3 kat arttı'' dedi.

12 Aralık'ta nikah kıymak isteyen bir çiftin nikahı iptal etmesi nedeniyle sadece 1 nikahlık boş yerlerinin kaldığını ifade eden Çakan, ''O da özel nedenlerden iptal oldu. Onun dışında tüm yerimiz dolu'' diye konuştu.

Nikah sayısındaki artış, düğün sektöründe iş yapan esnafın da yüzünü güldürdü. Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, 12.12.2012'de nikahlanmak isteyen gelin ve damat adaylarının kuyumculuk sektörünü hareketlendirdiğini ifade ederek, ''Hem evlenecekler, hem de düğün davetlilerinin hediye alışverişi kapsamında sektörde bir hareketlilik var'' dedi.

Sadece gelin ve damat adaylarının kendileri için değil, nikaha gidecek davetlilerin de altın alışverişi yaptığını anımsatan Çavuşculu, ''Bu tarihte nikah yoğunluğu yaşanması sektörümüzü de olumlu etkiledi'' ifadesini kullandı.

Çavuşculu, kuyumculuk sektöründe teknolojinin gelişmesiyle ürünlerin de çeşitlendiğini belirterek şöyle, konuştu:

''Takı tasarımında artık binlerce çeşit var. Gençler alyanslarına çok önem veriyorlar. Binlerce çeşit seçenek var. Şimdi 20 günde değil, 2 saatte model değişiyor. Evlenecek çiftler, hayalindeki alyansı bile yaptırabiliyorlar. Bu nedenle gençler de artık alyans ve çeşitli ürünlerde de kullandığı ürün özel olsun istiyor.''

Vatandaşlardan gelen talebe orantılı olarak her bütçeye uyan fiyatlarda takılar ürettiklerini kaydeden Çavuşculu, davetlilerin gelin ve damada hediye olarak daha ziyade çeyrek ve yarım altınları tercih ettiğini sözlerine ekledi.

-''Siteler'e gelen evini kurup, gider''-

Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı da evlenmek isteyen genç çiftlerin 12 Aralık tarihine özel bir ilgi gösterdiğini kaydederek, ''Kış ortasına doğru gelen bu özel tarihin, bizim işlerimize de olumlu etkileri oldu. Ev kurmak isteyen çiftlerin yolu önce Siteler'den geçiyor'' diye konuştu.

Vatandaşların talepleri doğrultusunda her bütçeye uygun olarak üretim yapabildiklerine dikkati çeken Taklacı, ''Siteler'e gelen evini kurup, gider'' dedi.

Nikah dairelerinde ''12.12.12'' yoğunluğu

Elazığ, Malatya ve Tokat'ta, 12.12.2012'de hayatını birleştirmek isteyen çiftler nedeniyle nikah dairelerinde yoğunluk yaşandı.

Elazığ'da bu unutulmaz günde nikah kıydıran çiftler arasında, ikinci evliliğini yapan 68 yaşındaki Memet İndibay ve 44 yaşındaki Güler Şam da yer aldı.

Elazığ Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde kıyılan nikahla hayatlarının ikinci baharına adım atan çift, ilgi odağı oldu. Çiftçilikle uğraşan emekli Memet İndibay, eşini bir yıl önce kaybettiğini ve 8 çocuğu olduğunu söyledi.

Yeni hayat arkadaşıyla görücü usulüyle tanıştıklarını ifade eden İndibay, birbirlerini beğenerek evlenmeye karar verdiklerini anlattı. Eşine bazen ''Beni geri bırakmayasın, bu kadar zahmet çektirdin'' dediğini belirten İndibay, ''Olur olur, o genç, ben ihtiyar, belli olmaz. Bana bir bardak çay yapar, bir parça ekmek verirse yeter, isteğim budur'' ifadelerini kullandı.

Güler Şam ise ise ilk eşini uzun yıllar önce kaybettiğini söyledi. İlk evliliğinden 3 oğlu ve 2 kızı olduğunu anlatan Şam, çocukların bu evliliğe karşı çıkmadıklarını ve kendisine destek verdiklerini belirtti.

-Elazığ'da 23 çiftin nikahı kıyılacak-

Elazığ Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde görevli memur Hasan İbrahim Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Evlendirme memurluğumuzun günde yapmış olduğu evlenme akitleri, normalde 6-8 arasında değişiyor. Ama bugünün özel bir gün olması nedeniyle müracaat 30'du. Evrakları geçerli olan 23 çiftin nikah akitleri yerine getirilecek'' dedi.

-Malatya'da 46, Tokat'ta 12 çift başvurdu-

Malatya Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde de 12.12.12'de nikah kıydırmak isteyen çiftler nedeniyle yoğunluk yaşandı. Başvuruların 46'sını kabul eden nikah dairesinde, 10 dakikada bir nikah kıyılarak, yaşanan yoğunluk atlatılmaya çalışıldı.

Malatya Belediyesi Evlendirme Dairesi Memuru Mehmet Aldemir, bugün için kendilerine 100'ün üzerinde müracaat yapıldığını ancak kapasite nedeniyle 46'sını kabul edebildiklerini söyledi.

Tokat Belediyesi Nikah Dairesi'nde ise bugün 12 çiftin nikahı kıyıldı. Bu unutulmaz günde saat 12.12'de nikahı kıyılan Bilal Yılmaz ve Emine Sinem Yetik çifti, basın mensuplarının ilgi odağı oldu. Genç çift, ''Çok mutluyuz. Bu tarihi 2 ay önceden aldık. 5 yıl önce başlayan ilişkimiz evlilikle sonuçlandı'' ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber