Çorlu'da imara açık arsaların yüzde 48'i boş

Tekirdağ'ın Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, Çorlu'da bulunan arsaların yüzde 48'inin boş olduğunu, bugün itibariyle imara açık yerlerde yeni bir Çorlu kuracak kadar boş yer bulunduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2012 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorlu Belediyesi fen işlerinden sorumlu belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, bazı yatırımcı mütahitlerin 'şehir içinde bina yapacak arsa kalmadı' iddialarını değerlendirdi. Sarıkurt, ''İlçemiz şehir içindeki arsaların yüzde 48'i boş durumda. Çorlumuz 20 mahalleden oluşuyor. 20 mahallede 27.812 parsel var. Bunlardan 14.468 parsel dolu, 13 bin 344 parsel boş. Çorlu şehir içindeki parsellerin yaklaşık yüzde 52'si dolu durumda iken, yüzde 48'i boş durumda, bu ne demek? Bir, Çorlu kuracak kadar daha yerimiz var. Mahallerimiz eşit durumda değil. Bazı mahallerimizde boş parsel kalmamış durumda. Bugün itibariyle Reşadiye mahallesinin yüzde 90'ı, Şeyh Sinan mahallesinin yüzde 72'si, Muhittin mahallesinin yüzde 71'i, Cemaliye Mahallesi'nin yüzde 74'ü dolu durumda. Yeni gelişen mahallelerimizden Hürriyet Mahallesi'nin sadece, yüzde 8'si dolu, yani yüzde 92'si boş. Esentepe Mahallesi'nin yüzde 61'i boş durumda. Bugün itibariyle imara açık yerlerde yeni bir Çorlu kuracak kadar boş yerimiz var.'' açıklamasını yaptı.

Çorlu'da imara açık yerlere götürülen belediye hizmetleri hakkında da bilgiler veren Sarıkurt, ''Bildiğiniz üzere Çorlu 55 ilden büyük bir ilçe. Nüfus artış hız oranı da en yüksek ilçelerden biri. Aslında şehrimizde yaşadığımız sıkıntıların büyük çoğunluğu da buralardan geliyor. Sürekli yeni yapılar yapılmaya devam ediyor. Yeni yapıların yapılması demek, alt yapı çalışmaları demek; su için ayrı, yol için ayrı, doğalgaz için ayrı, elektrik için ayrı çalışma yapılması demek. Şehrimizin yollarındaki sıkıntılarda buralardan meydana geliyor.'' dedi.

Çorlu'ya yatırım yapacak vatandaşların boş parselleri değerlendirmeleri isteyen Sarıkurt, Esentepe, Havuzlar ve Zafer Mahallelerindeki imara açık olan boş alanlara yatırım yapmalarını tavsiye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber