Gökçek ile Altınok kapışmaya devam ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2005 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Belediyesi ile ilgili iddialarını ispat edecek güçte olduklarını ifade ederek, "Keçiören Belediyesi'nin borçlarıyla ilgili belgeler elimizde" dedi. Gökçek, Keçiören Belediyesi'nin toplam borcunun 200 trilyon liraya ulaştığını kaydetti.

Gökçek, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un son günlerde sürekli açıklamalarda bulunduğunu, kendisinin de bunlara cevap vermek zorunda kaldığını belirtti.

"Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin altından kalkamayacağı kadar borçlu olduğu" iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Gökçek, "Keçiören Belediyesi'nin havada uçan kuşa borcu var. İstisnasız bütün malları hacizlidir. Her bir gayrimenkulünün üzerinde en azından 31 adet haciz bulunuyor" dedi.

Keçiören Belediyesi'nin, kamulaştırma, müteahhit borçları ve işçilerin borçları nedeniyle toplam borcunun 200 trilyon liraya ulaştığını iddia eden Gökçek, şöyle devam etti:

"Elektriği kaçak kullanır. Suyu kaçak kullanır, doğalgazı kaçak kullanır. Kaçak su kullanmak için sayaçlarını söktürür. Ardından da İçişleri Bakanlığı görevlilerine, 'Sayaçlar soğuktan donmasın diye söküldü' şeklinde ifade verirler. 'Soğuktan donmasın' dendiği ve sayaçların söküldüğü ay Ağustos ayıdır. Keçiören Belediyesi'nin su borcu 43 trilyon 576 milyar liradır."

Gökçek, Keçiören Belediyesi'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne çeşitli kalemlerde toplam 72 trilyon lira borcu olduğunu belirtti. Buna rağmen, "Keçiören Belediyesi'nin, Büyükşehir Belediyesi'nden alacağı olduğu şeklinde iddialarda bulunduğunu" anımsatan Gökçek, şunları kaydetti:

"Altınok, benim Keçiören Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde, 'bugünkü rayiçle 4 trilyon lira borç bıraktığımı' söylemiştir. Bu doğru değildir. Bir an doğru olduğunu düşünseniz bile bu miktar, Keçiören Belediyesi'nin bir aylık geliri bile değildir. Sen, 4 trilyon lira borcu söyleyeceğine 200 trilyon lirayı bulan borcun hesabını ver. Biz söylediğimizi ispat edebilecek güçteyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber