Aşkın'a vekalet eden Rektör konuştu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2005 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklu olması nedeniyle vekaleten bu göreve getirilen Rektör Yardımcısı Ali Fuat Doğu, üniversitenin işlerinin aksamamasının önemli olduğunu belirterek, "Çünkü binlerce öğrencimizin eğitimlerine huzurlu şekilde devam etmesi esastır" dedi.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın cezaevinde tutuklu bulunduğu dönemde kendisine vekalet edecek rektör yardımcılarından Prof. Dr. Ali Fuat Doğu, bu görevini odasında sürdürüyor. Makamında kabul ettiği gazetecilerin sorularını cevaplandıran Doğu'nun masasında nazar boncuğu bulundurması dikkat çekti. Rektör Aşkın'ın davasının devam etmesi sebebiyle yargılama hakkında konuşmayacağını belirten Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Fuat Doğu, dünden itibaren görevi devraldığını söyledi.

Açıklamasında, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin işlerinin aksamamasının önemli olduğunu vurgulayan Doğu, "Üniversitemizin işlerinin aksamaması çok önemlidir. Hiçbir boşluk doğmadan üniversitemizin önemli görevi devam edecektir; çünkü binlerce öğrencilerimizin öğretimlerine huzurlu bir şekilde devam etmeleri esastır. Tabi bizim inancımız o ki, bu prosedür hukuksal zeminde hak ettiği en uygun yere oturacaktır. Hukuka bu açıdan güvenimiz tamdır" dedi.

Bir gazetecinin göreve getirilmesinde Rektör Yücel Aşkın'ın bir tavsiyesi olup olmadığı yönündeki sorusuna Prof. Dr. Ali. Fuat Doğu, "Bana hocanın vekaleti yasal prosedür çerçevesinde geldi. Ben de göreve başladım" diye yanıt verdi.

Dün YYÜ Senatosu tarafından son günlerde basında çıkan haberlerle ilgili endişeler ve temennilerin ifade edildiği açıklamayla ilgili değerlendirmesi sorulan Prof. Dr. Doğu, "Senatomuzun açıklaması, toplumun huzuru, öğrencilerimizin eğitimlerini rahat şekilde devam ettirmesi ve içinde bulunduğumuz, hizmet ettiğimiz, yaşadığımız, Van'a bir mesaj niteliğindeydi. Basında çıkan haberler üniversitemiz tarafından dikkatle izleniyor. Her türlü haber basın özgürlüğünde çıkabilir; ama biz de haberlerde gördüğümüz sakıncaları tespit ederiz. Haberler lehte ve aleyhte yayın yapılacaktır. Bu da doğaldır. Bu işin netleşmesi açısından bir sakınca görmüyoruz; ama bu konuda işleyişi bilen idareciler olarak bir tereddüt doğarsa ben ya da senato veya öğretim üyeleri konuşabilir. Açıklama senatomuzun basına ve Türkiye'ye duyurusuydu" dedi.

Bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Cumhuriyet Bayramı'nda Türkiye'deki üniversite rektörlerini resepsiyona davet etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu ise Prof. Dr. Ali Fuat Doğu, "Bu daveti yorumlamak bana düşmez. Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Büyük saygı ve büyük bir memnuniyetle davetini kabul edeceğiz" şeklinde cevaplandırdı.

Bu arada Rektör Yücel Aşkın'ın eşi Oya Aşkın'a Cumhurbaşkanlığı tarafından davet gelip gelmediği yönündeki soruya ise Doğu, "Bilmiyorum, bana böyle bir duyum gelmedi. Ben de gelişmeleri basından takip ediyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber