Bakan Çelik'in yaptırdığı anket sonuçlarına göre müşavirler, "genel müdürlük" dışında görev kabul etmeyeceklerini belirtti.

Haber Giriş : 10 Kasım 2003 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Çelik'in yaptırdığı bir ankette, "bankamatik memur" olarak nitelendirilen ve hiçbir iş yapmadan maaş alan müşavirler, "genel müdürlük" dışında görev kabul etmeyeceklerini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yıllardır devletten çalışmadığı halde maaş alan bakanlık müşavirlerini değerlendirmek istedi. Bunun için, bakanlıktaki 30 müşavirden, "nerede görev almak istediklerini" kendisine bildirmelerini istedi. 30 müşvirden 25'i Çelik'ten, "genel müdürlük" istedi.

Kamuoyunda, "bankamatik memur" olarak bilinen ve devletin kangreni haline gelen "müşavirlerin", genel müdürlükten başka görevde çalışmak istemediği ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yıllardır hiç bir iş yapmadığı halde devletten maaş alan bakanlık müşavirlerini değerlendirmek istedi. Çelik, bakanlıkta bulunan 30 müşavirle bir toplantı yaparak, kendilerinden yararlanmak istediklerini söyledi. Müşavirler, bakanın bu sözlerini büyük destek vererek, "İlk defa böyle düşünen bir bakanla çalıştıklarını ve kendilerinin de çalışmadan maaş almayı istemediklerini" söylediler.

Anket sonuçları Çelik'i şok etti...

Bakan Çelik, bu toplantının ardından bakanlıkta görevli 30 müşavir arasında bir anket yaptı. Çelik, ankette müşavirlerden, "Hangi makamda hizmet etmek istediklerini ve kendilerine hangi makam verilirse başarı olacaklarını" bildirmelerini istedi. Anket sonuçları, Bakan Çelik'i şok etti. Ankette, 30 müşavirden 25'i, "istedikleri görev yeri" sorusuna tek yanıt verererek, 'genel müdürlük' istediklerini bildirdi. Sözkonusu 25 müşavir, genel müdürlük dışında ikinci bir tercih bile yapmadı. Geri kalan 5 müşavir de, üst düzey yöneticik istedi.

Çelik, 30 müşavire yetecek kadar genel müdürlük bulamayınca, bazı müşavirleri çevre illerdeki Milli Eğitim Müdürlükleri'ni denetlemekle ve yardımcı olmakla görevlendirdi. Bu görevlendirmeler de, bir-iki ayla sınırlı tutuldu.

yenisafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber