SEDAŞ perakende hizmetini ayrıştırdı

Sakarya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (SEDAŞ), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) ayrışma projesi kapsamında perakende satış hizmetlerini yürütmek üzere Sakarya Elektrik Perakende Anonim Şirketi'ni (SEPAŞ) kurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2012 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SEPAŞ, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce illerindeki perakende satış hizmetini üstlenecek. Elektrik enerjisi dağıtımı hizmetini ise yine SEDAŞ yürütecek.

SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, Elmas Otel'de yaptığı basın toplantısında, SEDAŞ ve SEPAŞ ayrışmasının sorunsuz olarak sağlanabilmesi ve 2013 yılının başından itibaren dağıtım ve perakende satış hizmetlerinin ayrı şirketler tarafından verilebilmesi amacıyla çalışmaların sürdüğünü belirtti.

SEPAŞ'ı kurarak sektör açısından önemli bir aşamayı daha gerçekleştirdiklerini söyleyen Güven, ?EPDK mevzuatı kapsamında 2013 yılında perakende satış hizmetlerinin dağıtım şirketlerinden ayrılacağı bir dönem başlıyor ve geçiş dönemi kontratları son buluyor. SEDAŞ, enerji dağıtım şirketleri için zorunlu olan hizmet ayrıştırmasında da öncü şirket pozisyonunu koruyarak 1 Ocak 2013 itibariyle iki şirket olarak hizmet vermeye başlayacak. Tüketiciler, kuruluşu 21 Kasım 2012 tarih ve 8198 sayılı Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayımlanarak resmiyet kazanan SEPAŞ'tan ilk faturalarını Ocak ayı içerisinde alacak.? dedi.

YENİ YILDAN İTİBAREN ABONELERE SEPAŞ LOGOLU FATURALAR GÖNDERİLECEK

Aynı çatı altında, iki ayrı şirket olarak farklı faaliyet alanlarında hizmet verecek olan bu yeni yapılanmada, SEDAŞ kayıp kaçakla mücadele, enerji bağlantılarının yapılması, enerji kesme-açma ve sayaç sökme-takma işlemleri ile arıza bakım ve onarımdan ve yatırım faaliyetlerinden de sorumlu olacak. Elektrik satışı, perakende satış sözleşmeleri ve faturalandırma işlemleri ise yeni perakende satış şirketi SEPAŞ tarafından gerçekleştirilecek. SEPAŞ logolu tüketim faturaları da 1 Ocak 2013 itibariyle daha önceki faturalandırma sistemiyle aynı şekilde müşterilere ulaşmaya başlayacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından kabul edilen ve 27.09.2012 tarih ve 28424 sayılı Resmi Gazete 'de yayınlanan, ?Dağıtım ve Perakende Satış Faaliyetlerinin Hukuki Ayrıştırmasına İlişkin Usul ve Esaslar' kararına göre, faaliyet ayrıştırılması için kısmi bölünme yönteminin izlenmesi gerektiği karara bağlanmıştı. EPDK kurul kararı ile belirlenen söz konusu yasal çerçeve içinde elektrik dağıtım şirketlerinin 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren dağıtım faaliyeti ile ?perakende satış faaliyetinin farklı şirketler tarafından yürütülmesi gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber