Mumcu: Bakanlık dönemimde baskı yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2005 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, Kültür ve Turizm Bakanı olduğu dönemde Galataport ihalesinin bir an önce sonuçlandırılması doğrultusunda kendisine baskı yapıldığını söyledi.

CHP tarafından verilen gensoru önergesi görüşülürken Unakıtan'ın konuşmasına yanıt veren Mumcu, ''Unakıtan'ın Genel Kurul'u yanılttığını'' öne sürdü. Bunun arkasındaki niyetin eninde sonunda ortaya çıkacağını, kendisinden açıklama veya belge isteyenlerin Bakanlar Kurulu tutanaklarına bakmasını isteyen Mumcu, ancak kendisinin, bu tutanakları açıklamaya yetkili olmadığını vurguladı.

Bakanlar Kurulu'nda tutanak tutulmasının, Abdullah Gül'ün başbakanlığı döneminde başladığını belirten Mumcu, ''Herhalde o tutanaklar sır için tutulmadı. Ama belge istiyorsanız, en açık belge, Başbakan'ın Ofer ile önce görüşmediğini, sonra akşam üstü görüştüğünü söylemesidir. İşte belge bu...'' dedi.

Erkan Mumcu, Galataport Projesi'nin bir an önce sonuçlandırılması konusunda hem resmi yazıyla, hem de şifahen kendisine baskı yapıldığını bildirdi. Mumcu, Kuşadası Limanı ihalesinde özelleştirmenin Maliye Bakanlığı'na bağlı olmadığının önemli olmadığını belirterek, ''Önemli olan, ikinci olan firmaya ihalenin verildiği zamandır'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine, Koruma Kurulu kararı aleyhine yapılan projenin, ihaleden 6 ay önce Ofer-Kutman ve ihalede ikinci olan firma tarafından sunulduğunu ileri süren Mumcu, bunun Başbakanlık'ta, kendisi başbakan ve bakanların hazır olduğu bir ortamda verildiğini anlattı.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar da oturduğu yerden yaptığı kısa konuşmada, Unakıtan'ın konuşmasına rağmen hala karanlıkta kalan noktalar olduğunu belirterek, konunun Meclis'te daha uzun süre tartışılması gerektiğini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber