Okullar Hayat Olsun Projesi 75 kentte uygulamaya geçti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2012 16:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, okulların eğitim öğretim saatleri dışında halkın kullanımına açılmasına olanak sağlayan Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında 75 kentte 368 spor salonu, bin 333 laboratuvar ve bin 910 kütüphanenin halkın kullanımına açıldığını belirtti.

Biçerli, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde bir yıl önce hayata geçirilen ''Okullar Hayat Olsun Projesi''nin, örgün eğitim ile yaygın eğitimin birleşmesi noktasında büyük önemi bulunduğunu belirtti.

Proje ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların ders saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında, halkın, sivil toplum kuruluşları ile belediyelerin sosyal ve eğitim faaliyetlerine açıldığını ifade eden Biçerli, ''Hayat boyu öğrenime katılım oranı açısından AB ülkelerinin gerisinde bulunan Türkiye'nin ileri noktalara ulaşmasında bu projenin büyük katkısı olacak'' dedi.

Projenin 75 ilin 637 ilçesinde başarıyla sürdürüldüğünü, okulların kütüphanelerinden 250 bin vatandaşın yararlandığını söyleyen Biçerli, şunları kaydetti:

''75 kentte 368 spor salonu, bin 333 laboratuvar, bin 910 zenginleştirilmiş kütüphane halkın kullanımına açıldı. İzmir'de ise 24 ilçede 30 belediye ile imzalanan protokoller kapsamında 236 okulda gerçekleştirilen 678 kursa 5 bin 536 kişi katıldı.

Önceleri veliler, veli toplantıları dışında okullardan uzaktı. Halk, okullardan uzaklaşmıştı. Proje, zihniyet devrimi gerçekleştirerek, okulla halk arasındaki duvarları yıkıyor. Okullar Hayat Olsun Projesi'nin önemi ilerleyen yıllarda daha iyi anlaşılacaktır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber