İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Eskişehir Valisi ölümden döndü/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2012 07:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Valisi Koçdemir, trafik kazasında yaralandı

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, bir iş ziyareti sebebiyle gittiği Ankara'dan Eskişehir'e dönerken makam aracıyla kaza geçirdi. Vali Koçdemir'in de aralarında bulunduğu 3 kişi yaralandı. Koçdemir'in hafif, bir korumanın ise ağır yaralandığı öğrenildi.

Kaza, gece saatlerinde Mahmudiye Kavşağı yakınlarında gerçekleşti. Vali Koçdemir'i taşıyan makam aracı, henüz bilinmeyen bir sebeple seyir halindeki pancar yüklü kamyona arkadan çarptı. Vali Kadir Koçdemir, şoförü Sedat Erdem ve koruması Şener Çakır yaralandı. Yaralılardan Vali Koçdemir ile Sedat Erdem, kontrol amaçlı olarak Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan ağır yaralı koruma Şener Çakır'ın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Vali ve şoförünün tedavisi sürüyor, korumasının ise beyin ölümü gerçekleşti

Kadir Koçdemir'in makam aracı ile yaptığı kazada, yaralanan koruma Şenel Çakır'ın tedavi gördüğü hastanede beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi. Vali Koçdemir ile şoförü Sedat Erdem'in ise tedavisi sürüyor.

Kaza, gece saat 02.00 sıralarında Eskişehir-Ankara kara yolunun 50. kilometresi Mahmudiye Kavşağı bölgesinde meydana geldi. Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti çalışmaları için Ankara'ya giden Vali Koçdemir, burada Eskişehir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Nabi Avcı ile görüştü. Gece geç vakitte Milletvekili Avcı ile görüşmesini tamamlayan Vali Koçdemir, daha sonra makam otomobiliyle yola çıktı. Şoförü Sedat Erdem'in kullandığı 26 0001 plakalı makam otomobili Mahmudiye Kavşağı bölgesinde, önünde gitmekte olan 51 EC 776 plakalı pancar yüklü kamyona arkadan çarptı. Otomobil, kamyona çarpmanın etkisiyle yolun sağ tarafındaki şarampole devrildi. Şoför, kaza sonrası 155 Polis İmdat'ı arayıp, "Vali beyin makam şoförüyüm. Mahmudiye kavşağında kaza yaptık. Ambulans ve ekip gönderin" diyerek yardım istedi. Bunun üzerine bölgeye ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.

Kazada Vali Koçdemir ve şoförü Erdem hafif, otomobilin sağ ön koltuğunda oturan koruma polisi memuru Şenel Çakır ağır yaralandı. Vali Koçdemir ile şoförü Erdem ambulansla Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Vali Koçdemir ve şoförü, ilk tedavilerinin ardından tedbir amaçlı olarak Devlet Hastanesi Beyin Cerrahisi Bölümü'nde tedavi altında alındı.

Vali ve şoförünün tedavileri burada sürüyor. Vali Koçdemir'in alın kısmında kaza nedeniyle morarma oluştuğu ve hafif sıyrıkların olduğu kaydedildi. Hastane yetkilileri, Vali Koçdemir ve şoförünün sağlık durumlarının iyi olduğunu, ancak tedbir amaçlı olarak Beyin Cerrahisi Yoğun Bakım Servisi'nde gözetim altında tutulduklarını belirtti.

Koruma polisi Şenel Çakır ise Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak kazada ağır yaralanan koruma polisi Çakır'ın tüm müdahaleye rağmen beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi. Koruma Polisi Çakır'ın Ankara'da Başbakanlık'ta koruma ekibinde görev yaptığı ve bir süre önce de Eskişehir'e tayin olduğu kaydedildi. Şenel'in Trabzonlu olduğu belirtildi.

Kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Vali Koçdemir'in makam otomobilinin arkadan çarptığı 51 EC 776 plakalı pancar yüklü kamyonun şoförü güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Kamyon sürücüsünün jandarmadaki ifadesinin sürdüğü kaydedildi.

Vali Koçdemir'in Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti kapsamında yoğun çalıştığı, yurt içi ve dışı programları kapsamında ziyaretlerde bulunduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber