Gül'ün korumasına 'kameralı' gözlük/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2012 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankaya Üniversitesi'nin Merkez Kampüsü'nün açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül'ün yakın korumalarından birinin gözlüğüne sabitlenmiş mini kamera dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Üniversitesi'nin Merkez Kampüsü'nün açılış törenine katıldı.

Törende, Cumhurbaşkanı Gül'ün yakın korumalarından birinin gözlüğüne sabitlenmiş mini kamera dikkati çekti.

Gül'ün Çankaya Üniversitesi'nde katıldığı açılış programında kullanılan ve ses alma özelliği de bulunan mikrokameranın, korumanın üzerinde bulunan harici bir harddiske kayıt yaptığı ve daha sonra görüntülerin sabit diske aktarıldığı kaydedildi.

Mikrokameralar dört saat kayıt yapabilme özelliğine sahip

14.12.2012 15:53

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın korumalarının kullandığı mikrokameraların, 4 saat kayıt yapma özelliğine sahip olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, ses alma özelliği de bulunan Taser Axxon Flex marka mikrokamera, 640x480 çözünürlüğe sahip. Cumhurbaşkanlığı koruma ekiplerinin tümünde bulunan mikrokameralar, görüntüyü korumaların üzerinde bulunan cep telefonu veya harici bir diske kaydetme özelliğinin yanı sıra bluetooth sayesinde komuta kontrol aracına anında veri aktarımı yapabiliyor.

Türkiye'de sadece Cumhurbaşkanı Gül'ün koruma ekiplerinde bulunan mikrokameralar, 4 saat boyunca kayıt yapabilme özelliğine sahip. Dört ay önce piyasaya sürülen kameralar, yeni teknolojik ürünler arasında dikkati çekiyor.

Mikrokameralar, kullanılacak yazılım ile kısa süre sonra yüz tanıma ve araç plakası tanıma özelliğine de kavuşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber