İlköğretim Okulu'nda sarılık paniği

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2005 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale'de Cevatpaşa İlköğretim Okulu'nda 10 öğrencide "Hepatit A" (Sarılık) hastalığının görülmesi paniğe sebep oldu. Hastalığın ardından yüze yakın veli, çocuklarına tahlil yaptırmak için Çanakkale Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

Ağırlıklı olarak Fevzipaşa Mahallesi'nde oturan Roman çocuklarının öğrenim gördüğü Cevatpaşa İlköğretim Okulu'nda 10 öğrencide "Hepatit A" hastalığı tespit edildi. Bunun üzerine paniğe kapılan yüze yakın veli, çocuklarında da hastalığın olabileceği ihtimaline karşı Çanakkale Devlet Hastanesi'ne giderek tahlil yaptırmaya başlayınca hastanede izdiham yaşandı.

Bu arada Roman öğrenci velileri, Cevatpaşa İlköğretim Okulu'nda gerekli hijyenik ortamın sağlanmadığını belirterek, Milli Eğitim Müdürlüğü'nü suçladı. Roman olmaları sebebiyle dışlandıklarını ve çocuklarına tek bir okulda eğitim verildiğini iddia eden veliler, "Bizlerde insanız. Türkü, Kürtü herkes bu ülkede eşit. Bizlerde vatanımız için çocuklarımızı askere gönderiyoruz. Bu çocuklar birer çiçek. Geleceğin hakimleri, savcıları bu çocukların içinden çıkacak. Bizleri dışlamayın ve bu çocukları daha iyi ortamda eğitimlerini sağlayın. Bizler şu an tedirginiz. Bu bizce tam bir sağlık skandalı" dedi.

Çanakkale Sağlık İl Müdürü Dr. İlhan Güney ise, "Hastalık görülen 10 öğrenciden bir kısmı hastanede tedavi edildi. 20 günlük tedavinin ardından hastalığın iyileşmesi mümkün. Burada en büyük sorumluluk velilere düşüyor. Veliler mutlaka temizliğe dikkat etmeliler. Aksi halde bu hastalığa yakalanmak çok daha kolay oluyor.

Vatandaşlarımız idrarda koyu sarı, büyük abdestte sarı renk, kusma ve bulantı, gözlerde sararma, yemeklerden tiksinme gibi belirtiler görürse en kısa kürede sağlık birimlerine başvurarak tahlil yaptırsınlar" açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber