BEDAŞ'ın özelleştirme ihalesi Cengiz-Kolin-Limak'ta kaldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2012 15:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ'nin (BEDAŞ) TEDAŞ'a ait yüzde 100 oranındaki hissenin özelleştirme ihalesinde ilk elemesiz turun ardında dört elemeli tur gerçekleşti. Elemeli turların ardından düzenlenen açık artırmada en yüksek teklifi 1.960 milyar dolar ile Cengiz-Kolin-Limak OGG verdi.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ'nin (BEDAŞ) TEDAŞ'a ait yüzde 100 oranındaki hissenin özelleştirme ihalesi gerçekleşti.

İlk elemesiz turun ardında dört elemeli tur gerçekleşti. Dördüncü elemeli turda en yüksek teklif 1 milyar 765 milyon dolar ABD doları oldu. Sırasıyla IC İçtaş, Torunlar Gıda, Aksa Elektrik ve Çalık Enerji elemeli turlarda elendi.

Elemeli turların ardından düzenlenen açık artırmanın başında Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu ihaleden çekildi.

Açık artırmada Park Holding AŞ ile Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu yarıştı. En yüksek teklifi 1.960 milyar dolar ile Cengiz-Kolin-Limak OGG verdi.

7 FİRMA KATILDI

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda, Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan'ın komisyon başkanlığında yapılan ihaleye 7 firma katıldı.

İhalede tüm teklifler ABD doları cinsinden alındı. İlk tur elemesiz kapalı yazılı teklif alınmasının ardından 4 elemeli tur yapıldı, ardından açık artırmaya geçildi. Açık artırma, belirlenen başlangıç tutarı üzerinden, açık artırım aralığıyla sürdü.

BEDAŞ'ın özelleştirme ihalesine; Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu, Park Holding AŞ, Aksa Elektrik Perakende Satış AŞ, Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu, Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ve IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber