Bitlis"te kayak sezonu açıldı

Bitlis'te 10 günden beri aralıklarla yağan kar yağışının yeterli seviyeye gelmesiyle kayak sezonu açıldı. Kayak severler Bitlis'te bulunan kayak pistlerine akın etmeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2012 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlisli birçok kayak sever ve kayak sporcusu kayaklarıyla beraber yağan karın tadını çıkarmaya başladılar. Vatandaşlar eğlenmek için kayak yaparken sporcularda ileriki günlerde yapılacak olan kayak yarışları için hazırlık yapmaya başladı.

Kayak pistlerinde hazırlık yapan birçok kayak sporcusun hedefi ise Uluslararası Kayak Yarışmaları'na katılabilmek. Kayak antrenörü Sedat Doymaz, ?2012-2013 kış sezonu yağan karla birlikte start almış bulunmaktayız. Karın erken yağması bizim için avantaj, yağdığı gibi hemen sporcularla beraber kendimizi pistlere atmış durumdayız. 2013 sezonunda hedeflerimiz büyük 2012 sezonunda olduğu gibi aldığımız dereceleri üst seviyeye çıkarmak 2013?te yapılacak EYOF yarışmasına en az iki sporcu göndermeyi planlamaktayız. Kayaklı koşu gerçekten zor bir spor. Dışarıdan çok farklı gözükse de içine girdiğin zaman bırakamayacağın bir spor. Ben özellikle burada bir şeye değinmek istiyorum. Kayaklı koşu dediğin zaman insanların bakış açısı farklı zor bir spor olarak görülüyor. İnsanların daha zevkle bu işe bakmalarını istiyorum. Ben sporcularıma ve tüm kayak branşlarına karın yağmasıyla birlikte başarılar diliyorum.? dedi.

Milli sporcu Remziye Yılmaz, ?12 yaşından beri bu sporu yapıyorum. Hocamla birlikte antrenmanlara başladık. Karın yağmasıyla çok mutluyuz. Hiç fırsat kaçırmadan direk antrenmanlarımıza başladık. İddialıyım bu sporu en iyi şekilde ilerleteceğime inanıyorum.? diye konuştu.

Muhammet Cankurtkan isimli sporcu ise ?Karın yağmasıyla birlikte 2012-2013 sezonunu başlattık inşallah yarışmalarda, Türkiye şampiyonalarında en iyi şekilde bitlisi temsil etmek hedefimiz.? dedi. Diğer bir sporcu Mehmet Erkatmış, ?Kar işte Bitlis'e yağdı. Kayaklarımızı aldık. İşte kayıyoruz, keyfini çıkarıyoruz. Yani çok güzel bir kayak.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber