Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, toplumda diyabet bilincini artıracak

Diyabetle Yaşam Derneği Samsun Şube Başkanı Dr. Mustafa Saltoğlu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2012 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziyarette, halk dilinde şeker hastalığı olarak bilinen diyabetin çok yaygın ve önemli bir sağlık sorunu olduğunun altını çizen Dr. Saltoğlu, toplumda diyabet bilincinin yaygınlaştırılması için destek istedi. Oda başkanı Murzioğlu ise gerekli destekleri vereceklerini belirtti.

Diyabetle Yaşam Derneği Samsun Şubesi Başkanı Dr. Mustafa Saltoğlu ve şube yöneticileri, yürüttükleri çalışmalar hakkında Başkan Salih Zeki Murzioğlu'nu bilgilendirdi. Dr. Saltoğlu, derneklerinin 12 yıldan beri diyabetlilere yardımcı olmak, diyabetlilerin sıkıntılarına katkı sağlamak, modern diyabet tedavisini vatandaşlara öğretmek, diyabetten korunmayı sağlamak, ihtiyacı olan diyabetlilere maddi manevi ve ilaç olarak yardım sağlamak amacıyla çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

Diyabetin önemli bir sağlık sorunu olduğunu vurgulayan Dr. Mustafa Saltoğlu, sözlerine şöyle devam etti: ?Diyabet günümüzde bir salgın hastalık gibi. Eminim ki herkesin evinde annesi, babası veya çok yakını bir diyabet hastası vardır. Bizim Samsun'da net bildiğimiz diyabetli sayısı 150 bin. Bunun yanında kendi durumundan habersiz insanlar var. Derneğimizin 1,5 yaşında da 80 yaşında da üyesi var. Bu hastalıkta bilinçli olmak çok önemli. Biz de bu konuda çalışmalar yapmaktayız. Samsun'un en büyük sivil toplum kuruluşu olarak sizlerden derneğimize maddi ve manevi olarak destek bekliyoruz. Karınca kararınca dernek çalışmalarına katkılarınız binlerce diyabetli için umut olacaktır.?

Kendisinin de bir diyabet hastası olduğunu ifade eden Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ?Derneğinize, kentimizde diyabet konusunda toplumu bilinçlendirmek adına yaptığınız çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Sizin de dediğiniz gibi diyabet çok önemli bir hastalık. Ama bu hastalıkta bilinçli olmak çok daha önemli. Sizin çalışmalarınıza duyarsız kalmamız mümkün değil. Derneğiniz çalışmalarına elimizden gelen desteği yapacağımızı bilmenizi istiyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber