Öğrencinin 'ağzına biber süren' Öğretmene destek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2005 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Tire İlçesi'ndeki Dört Eylül İlköğretim Okulu'nda küfrettikleri gerekçesiyle bazı öğrencilerin ağızlarına acı biber sürdüğü iddia edilen 24 yıllık öğretmen T.K.'ye (Tülay Kaya) eğitim camiasından, velilerden ve eski öğrencilerinden destek geldi.

Öğle saatlerinde Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde toplanan yaklaşık 70 kadar emekli ve faal öğretmen, veliler ve öğretmen T.K.'nin eski öğrencileri, T.K'nin bir komploya kurban gittiğini ileri sürdü. Dört Eylül İlköğretim Okulu Müdürü Cengiz Özyol'un mevki ve makamını kullanarak öğretmenlerin açığını bulmaya çalıştığı ve öğretmenlerin huzurunu bozduğu, bunun da iş barışını yok ettiği iddia edildi.

Dört Eylül İlköğretim Okulu 7/C sınıfında çocuğu bulunan velilerden M.A. (Meral Aydemir öğretmen T.K'yi savunarak, "Büyük kızımı da T.K. okuttu. O çok değerli bir öğretmendir. Bu olayda ne yazık ki komploya kurban edildi. Şu anda öğretmenimiz T.K.'nin olayda adı geçen 7/C sınıfının rehberlik ve sosyal bilgiler dersine girmesi yasaklandı. Tüm veliler benim gibi düşünüyor. Hatta veliler ve öğrenciler öğretmen T.K.'nin görevde kalması ve ceza almaması için imza topluyoruz. Bu konuda bile baskı altındayız. Hiçbir şey aşırı özgürlük kadar tehlikeli değildir. Disiplin de önemli. T.K.'ye ceza değil ödül verilmeli" dedi.

Emekli ve faal çalışan öğretmenler adına bir basın açıklaması yapan emekli öğretmen Mümtaz Aydemir de, "Dört Eylül ilköğretim Okulu'nda 2 yıldır süregelen ve hat safhaya ulaşan bir huzursuzluk var. Öğretmen arkadaşlarımızın basın yoluyla taciz edilmesini, öğretmenlik haysiyet ve onuruyla oynanmasını şiddetle protesto ediyoruz. Öğretmen arkadaşımız 11 yıl Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Lisesi, 13 yıl da Tire Dört Eylül İlköğretim Okulu'nda şerefiyle öğretmenlik yapmış, tüm öğretmen arkadaşlarımız gibi büyük bir özveriyle çalışmıştır. Biz öğretmenler eğitim ordusunda büyük özverilerle zor şartlar altında çalışıyoruz. Ancak eğitim ve öğretim alanında başarılı olabilmemiz tutarlı yöneticiler ve ailelerin işbirliği ile mümkün olabilir. Yıllardır sosyal ve kültürel yönden örnek olan, yetiştirdiği başarılı öğrencilerle adını il çapında duyurmuş hatta yurt dışına taşımış olan okulumuzun son yıllarda eğitim ve öğretimin dışında yanlış olaylarla anılması bizleri derinden üzmektedir. Bizler eğitime yıllarını vermiş emekli öğretmenler olarak bu durumun bir an önce incelenmesini, öğretmen arkadaşlarımızın ve öğrencilerimizin sağlıklı eğitim ve öğretim ortamına kavuşmasını yürekten diliyoruz. Unutmayalım ki, sağlıklı nesiller ancak ve ancak sağlıklı koşullarda yetişir" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından anıt önünde toplanan grup yaşanan olayları alkışlarla protesto ederek olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber