Anayasa Mahkemesi TBMM iç tüzük değişikliğini iptal etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2005 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi, TBMM İç Tüzüğü'nde değişiklik yapılmasına dair kanunu iptal etti.

Anayasa Mahkemesi, bazı tasarı ve tekliflerin temel yasa olarak görüşülmesinin usul ve esaslarını düzenleyen TBMM İçtüzüğü değişikliğindeki, ?milletvekilleri tarafından, Anayasa'ya aykırılık önergeleri dahil, her madde için 2 önerge verilebileceğine? ilişkin düzenlemeyi iptal etti.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, CHP'nin, 1 Temmuz 2005'de yürürlüğe giren 855 sayılı ?Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünde Değişiklik Yapılması Kararı? ile içtüzüğün yeniden düzenlenen 91. maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davanın karara bağlandığını söyledi. Kılıç, değişiklikteki, ?milletvekilleri tarafından, Anayasa'ya aykırılık önergeleri dahil, her madde için 2 önerge verilebileceğine? ilişkin düzenlemenin Anayasa'ya aykırı bulunarak iptal edildiğini bildirdi.

İçtüzük değişikliğine ilişkin diğer iptal istemlerinin reddedildiğini ifade eden Kılıç, iptal edilen düzenlemeyle ilgili yasal boşluk doğmaması için iptal kararının gerekçeli kararın Resmi Gazete'de yayımından 3 ay sonra yürürlüğe girmesinin kararlaştırıldığını da açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber