Vekil olmuşsun, car car konuşuyorsun/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara'nın konuşması sırasında kendisine laf atan CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'a, ?Niçin laf atıyorsunuz? Koca milletvekili olmuşsunuz, car car? konuşuyorsun sözleri tartışmalara neden oldu.

TBMM Genel Kurulu'nda, 9. turda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2013 yılı bütçeleri üzerinde Ak Parti Grubu söz adına söz alan Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, son 10 yılda Türkiye'nin ekonomi alanında da dünyanın takdirini kazanan bir performans sergilediğini söyledi.

Aygün, Türkiye'nin sağlam mali yapısı ve bankacılık sistemiyle dünyadaki krize en iyi direnç gösteren ülkelerin başında geldiği vurgulayarak, ülkenin bugün geleceğe güvenle bakan bir ekonomiye sahip olduğunu kaydetti.

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Türkiye'nin kalkınmasında KOBİ'lerin çok önemli yer tuttuğunu söyledi.

?KOBİ'ler lokomotif görevi görmektedir? diyen Özdemir, KOBİ'lerin toplam istihdamın yüzde 78'ini karşıladığını belirtti. Özdemir, KOBİ'lerin desteklenmesinin ülke ekonomisi açısından hayati önem arz ettiğini ifade etti.

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, ?Türkiye, AK Parti iktidarından önce standart dışı kalmış bir ülkeydi. Ancak son 10 yılda dünya ve batı standartlarına ulaştı ve her geçen gün de standartlarını artıran ülkedir? dedi.

AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, TÜBİTAK'ın 2005'ten sonra önemli bir atılım yaptığını söyledi.

Selvi, 2005'ten sonra bütçesinin artırılmasıyla yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verilen bursun da yükseltildiğini belirten Selvi, ?2005'ten önce özel sektöre gidiyorlardı ancak 2005'ten sonra artan maaşlar ve burslarla, dışarıya giden arkadaşlar kuruma dönmeye başladılar? diye konuştu.

AK PARTİLİ VE CHP'Lİ VEKİL TARTIŞTI

AK Parti'li İncekara, konuşması sırasında kendisine laf atan CHP'li Yılmaz ile tartıştı.

İncekara, Yılmaz'a, ?Hanımefendi niçin laf atıyorsunuz oradan? Sayın Başkan, niçin müdahale etmiyorsunuz siz de oradan? Nedir derdin? Her çıkan arkadaşın sözünü bölüyorsun, laf atıyorsunuz. Nedir bu? Varsa bir sözünüz gelirsiniz, mekanı burası. Koca milletvekili olmuşsunuz, siz buraları üniversite anfileri ile karıştırıyorsunuz, Dün üniversiteleri karıştırıyordunuz, şimdi Meclisi karıştırıyorsunuz? dedi.

Halide İncekara, kendisine laf atmaya devam eden Yılmaz'a, ?Niye sataşıyorsun oradan? Hala laf atıyorsun, çok ayıp bir şey. Grup başkanvekilin var, car car car car konuşuyorsun? karşılığını verdi.

?HELİKOPTER ÜRETİMİNE YAKINDA BAŞLANACAK?

AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal ise Türkiye'nin dünya barışının muhafazasında önemli bir aktör ülke olduğunu söyledi.

?2023 vizyonu doğrultusunda, milli savunma hedefimiz, savunma sanayisi gelişmiş ilk 20 ülke arasına girmektir? diyen Ünal, hafif ve orta sınıf helikopterlerin Türkiye'de üretilmesine ilişkin kapsamlı çalışmanın devam ettiğini kaydetti. Ünal, ?Helikopter üretimine yakında başlanacak. Hem kendi hem de diğer ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayabileceğiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber