Gündoğdu: Öğretmenler diploma dolduran memurlar konumunda...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2012 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, mevcut sistemin okulları diploma doldurulan yer, öğretmenleri de diploma dolduran memurlar konumuna getirdiğini savundu.

Gündoğdu, konfederasyonlarına bağlı Eğitim-Bir-Sen Giresun Şubesi'nce Giresun Ticaret Borsası Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen İl Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, toplumda öğretmenlerin geçmiş yıllardaki kadar değer görmediğini savundu.

Gelinen süreçte çocukların hayata hazırlanmasında öğretmenin rehberliğine ihtiyaç duyulmadığını, sadece test çözmede çocuğa yardımcı olunmasının istendiğini ileri süren Gündoğdu, şöyle devam etti:

''Öğretmenlerin çocuklarımıza dürüst olmayı, erdemli olmayı öğretmesinin çözülecek bütün testlerden daha önemli olduğu gerçeğini hep beraber görmemiz lazım. Öğrencinin bir ayağı sabit değerlerimizde olsun, diğer ayağıyla da vizyonunu geliştirsin, geleceğe hazırlansın. Mevcut sistem, okulları diploma doldurulan yer, öğretmenleri de diploma doldurma memurları konumuna getiriyor.''

Toplu sözleşme konusuna da değinen Gündoğdu, ''Önümüzdeki yıl iktidarın kaçamayacağı bir toplu sözleşme yaşayacağız. Gerçekleşmeyen taleplerimizin bu süreçte hayata geçirileceğine inanıyoruz'' diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber