Türkiye'nin ilk fındık müzesi, kütüphanesi ve örnek bahçesi oluşturuluyor

Giresun Ziraat Odası (GZO) Özer Akbaşlı, Giresun'da gerçekleştirdikleri proje ile Türkiye'de ilk kez fındıkla ilgili kütüphane, müze ve örnek bahçe oluşturduklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2012 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akbaşlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, NOOR Fındık Firması'nın finansmanını sağladığı projenin GZO ve Keşap Fındık Üreticileri Birliği'nce yürütüldüğünü belirtti. Giresun Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 6 dönümlük alan üzerinde başlatılan proje kapsamında fındık çeşitlerinin yeraldığı örnek bahçenin tamamlandığını vurgulayan Akbaşlı, yine Fındık Müzesi'nin de oluşturulması çalışmalarında sona gelindiğini kaydetti.

GZO Başkanı Özer Akbaşlı,"İçinde bulunduğumuz bu alan yaklaşık 6 dönüm. GZO, Keşap Fındık Üreticileri Birliği ve NOOR Fındık Şirketi ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu proje ile, örnek bahçe, fındık müzesi ve fındık kütüphanesi adı altında fındıkla ilgili konsept oluşturmaya çalışıyoruz. Buranın inşasına geçen yıl başladık ve örnek bahçeyi oluşturduk. Örnek bahçede 56 fındık ocağımız bulunuyor. Giresun'un yapı mimarisine özgü Fındık Kütüphanesi'ni kurma çalışmalarımız ise hızla devam ediyor. Burada fındıkla ilgili tüm bilgiler ve yayınlanmış tüm eserler yeralacak. Giresun Üniversitesi Fındık Araştırma Merkezi, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Samsun Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile bu kütüphanede yeralacak eserlerle alakalı işbirliği yapacağız. Yine projemiz kapsamında açık hava Fındık Müzesi oluşturacağız. Burada da fındık tarımında kullanılan zirai aletler, fındıkla ilgili materyalleri sergilemeyi planlıyoruz. Yine bu müzede fındık fotoğrafları yeralacak. Bu proje Türkiye'de bir ilk olacak." dedi.

Akbaşlı, proje ile Giresun'a gelen yerli ve yabancı turistlere fındığı her anlamda en iyi şekilde tanıtmayı planladıklarını ifade etti. "Bu küçük alanda şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlerin fındık hakkında çeşitli bilgileri almalarını, aynı zamanda da fındığın en iyi şekilde tanıtımını hedefliyoruz. 7 gün 24 saat bu projede oluşturacağımız bahçemiz, kütüphanemiz ve müzemiz tüm dünyanın hizmetinde olacaktır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber