Restoranı mahkumlar işletiyor

Bozüyük Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde bulunan ve A'dan Z'ye mahkumlar tarafından işletilen restorana Türkiye'nin çeşitli illerinden ilgi çok büyük.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2012 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Restoranı mahkumların işlettiğini duyan müşteriler, mahkumların ilgisi ve yemeklerin güzelliği karşısında restorandan vazgeçemiyor.

Marmara, İç Anadolu ve Ege'nin geçiş güzergahında bulunan Bozüyük Açık Ceza İnfaz Kurumu Restoranı, birçok illerden gelen insanların vazgeçilmezi olurken, Bilecik ve Bozüyük'teki yerel halkta cezaevinin restoranına büyük ilgi gösteriyor. Mutfağından servisine, hesap işlerinden güler yüzle müşterileri ağırlamaya kadar 70 kişilik bir ekibin işlettiği restoranda yemek yiyen müşteriler, en çok pide ve künefenin tadından vazgeçemediklerini belirtiyor.

Restoran hakkında açıklamalarda bulunan Bozüyük Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kerim Çiftlikli, kurum restoranının vatandaşlar tarafından yoğun ilgisini gördüğünü ifade ederek, ?Kurumumuzun restoranında 70 hükümlü çalışıyor. Pidecisi, ızgaracısı, garsonu, temizlikçisi hepsinin ayrı ayrı görevleri var. Bu hükümlülerimiz daha önceden yaptığı meslekleri ve sanatları var ise bunu iyice öğrenip pekiştirmiş oluyorlar. Eğer yok ise de burada yeni bir meslek edinmiş oluyorlar. Tahliyelerinden sonra çok rahatlıkla iş bulan hükümlülerimiz var? dedi.

?GELEN TEKRAR UĞRUYOR?

Cezaevi restoranının ilçe halkının yanı sıra İstanbul ve Antalya yolu olması sebebiyle yolculuk yapan vatandaşların da sıklıkla uğradığını dile getiren Çiflikli, ?Buraya gelerek leziz yemeklerimizi yiyerek yola çıkıyorlar. Son derece memnunlar. İnanının bu restorana bir gelen mutlaka bir daha tekrar geliyor. Halka kaliteli hizmeti sunmaya gayret ediyoruz. Çalışmalarımız tamamen bu yönde? açıklamalarında bulundu.

?BİZE FERAHLIK VERİYOR?

Restoranın müdavimlerinden olan Dershane Müdürü Ömer Boğaz ise ?Mahkumların işlettiği cezaevi restoranına sıklıkla gelirim. Misafirlerimizi burada daha iyi ağırlıyoruz. Yemeklerin lezzeti bizleri memnun ediyor. Mahkum arkadaşlarımızın oluşturduğu bu ortam doğanın içinde bizlere ferahlık veren bir mekan. Yediğimiz yemeğin dışında fiziki ortamın iyi olması burayı bizim için cazip kılıyor? şeklinde konuştu.

?PİDESİNE BAYILIYORUM?

Ailesiyle sık sık restorana geldiğini kaydeden Fen Bilgisi Öğretmeni Nihal Kaplan, ?Biz bu restoranın müdavimlerindeniz. Ailecek de tercih ettiğimiz bir yer. Yemeklerinin güzel olmasından dolayı sıklıkla geliyoruz. Ben özellikle pidesini çok seviyorum. Gayet güzel. Hükümlülerin burada çalışmaları da buraya farklı bir anlam katıyor. Böyle bir kurumun Bozüyük'e kurulmuş olması büyük bir şans? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber