Köşk'ün yeni kriterleri:Cel telefonu ve fotoğraf makinası da yasak

Haber Giriş : 27 Ekim 2005 23:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer, 29 Ekim akşamı Çankaya Köşkü'nde vereceği Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda uyguladığı kriterlere yenilerini ekledi. Sezer, davetlilerden resepsiyona ?cep telefonlarını' ve ?fotoğraf makinelerini' getirilmemelerini istedi. Davetiyenin altındaki notta, ?Cep telefonları ve fotoğraf makineleri resepsiyon salonuna alınmayacağından getirilmemesi önem taşımaktadır' uyarısı yer aldı.

Sezer, AK Partili milletvekillerinden eşsiz gelmelerini istedi. Milletvekillerinin yanı sıra Meclis Başkanı Bülent Arınç ile Başbakan Tayyip Erdoğan, eşleri olmadan resepsiyona katılacak. Eşlerinin başı açık olan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanları Beşir Atalay ile Mehmet Aydın eşleriyle davet edildi. Bazı davetlilerin ?türban'dan dolayı eşini çağırmayan Sezer'i protesto amacıyla davetiyeyi iade edebilecekleri de belirtiliyor.

KİM EŞLİ KİM EŞSİZ?

Cumhurbaşkanı AK Parti'den istifa edip başka partilere geçen, daha önce DYP veya ANAP'ta siyaset yapmış AK Partili ve CHP'den istifa edip AK Parti'ye geçen milletvekillerini eşli davet etti.

Cumhurbaşkanı, eski başbakanlar arasında da ayrım yaptı. Bülent Ecevit davet edilirken Necmettin Erbakan çağrılmadı. Erbakan'ın kurmayları, ?Geçen yıllarda da davet gelmemişti. Bu yıl da gelmedi? dediler. SP Lideri Recai Kutan'a da davetiye gönderilmedi. Resepsiyonda davetlilerin giyecekleri kıyafetlerin nasıl olacağı davetiyede açıkça belirtildi. ?Smokin, koyu renk elbise, Mess Dress ve (kordiplomatlar için) Milli Kıyafet' giyilebileceği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber