İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Arınç'ın, dikkat çektiği 2 hayat hikayesi/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOBB tarafından düzenlenen ?Yeni Yüzyılda Medya ve İletişim Arama Konferansı?na katılmak üzere Bolu'da bulunan Başbakan Yardımcısı Arınç, Kanaltürk Ankara Temsilcisi Faruk Mercan'ın sunduğu ?Ankara'nın Nabzı? programında soruları yanıtladı. Arınç Kürt sorunuyla ilgili bir soruyu yanıtlarken ilginç bir örnek verdi:

Durmuş, Yakup ve Abdullah

?Size üç arkadaştan bahsedeyim; üç kişi Anadolu'dan gelmişler, birisinin adı Durmuş, birisinin adı Yakup, birisinin adı Abdullah. Tapu Kadastro Meslek Lisesi'nde arkadaşlık yapıyorlar. Anadolu'dan gelen bu öğrenciler yurtta bir aradalar. Üçü namaz kılıyorlar, üçü de inançlı insanlar. Çok iyi arkadaşlıkları var, Maltepe Camii'ne gidiyorlar, ders çalışıyorlar. Hepsi Anadolu'dan gelmiş, ailesinden bu eğitimi almış veya bu gelenekleri yaşatan insanlar. Sonra yıllar geçiyor; bunlardan birisi Durmuş Yılmaz olarak Türkiye'de Merkez Bankası Başkanı oluyor. Uşaklı Durmuş Yılmaz, o üç arkadaştan birisi. İkincisi Yakup İnce, 30 yıldır Medine-i Münevvere'de mühendis olarak çalışıyor. Üçüncüsü de Abdullah, Abdullah Öcalan. Tapu Kadastro Meslek Lisesi'nin öğrenci yurdunda, birbirlerini çok seven, namazı beraber kılan, orucu beraber tutan, iftarlara, sahurlara beraber kalkan bu insanların hayatları hangi noktada kesişmiş, hangi noktada ayrılmış. Türkiye'nin son 50-100 yılını bu tablonun içinde görebilirsiniz.?

Ahlaksızca işkence

Başbakan Yardımcısı bir kadın milletvekili ile ilgili ise çok tartışılacak sözler etti: Ben bir BDP'li kadın milletvekiline çok kızıyordum, çok beddua ediyordum. Halen milletvekili bu insan ama onunla ilgili bir hatırayı dinledim, şimdi artık kızmıyorum. Çünkü 17 yaşındaki bir genç kızken Diyarbakır Cezaevi'nde o kadar ahlaksızca işkenceye maruz kalmış ki o kadar kendisini zorlamışlar ki ben de aklıma gelse dağa çıkardım. Çünkü Diyarbakır'dan cezaevinden çıkanların yarısından fazlası dağa gitti, yarısından fazlası da dağdakilere övgüler düzüyor. İnsanlara zulmederseniz, haksızlık, fena muamele yaparsanız bunun karşılığı sabır gösterenler de reddedenler de bunun hesabını sormaya kalkanlar da olabilir. Biz Türkiye'de, 'Ben Kürdüm' diyen insanın rahatlıkla bunu söyleyebileceğini çünkü bu ülkede bin yıldır Kürtlerin var olduğunu, onlarla müşterek bir tarihimiz ve kaderimiz olduğunu söylüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber