Ankara'da kar yağışı...- 5 günlük hava tahmini

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava sıcaklığının Batı kesimlerinde artacağı diğer yerlerde ise önemli değişikliğin olmayacağı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Batı bölgelerdeki yağışların zamanla Ülkemiz'in büyük bir bölümünde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinde, akşam saatlerinde Antalya'nın doğu ilçeleri (Alanya, Manavgat, Gazipaşa ve Serik) ve Hatay çevrelerinde, gece saatlerinde Hatay, Osmaniye, K.Maraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, Trakya, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar, Ülkemizin güney kıyılarında gökgürültülü sağanak, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı bekleniyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneydoğu, zamanla Ülkemiz'in kuzeybatısında kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Öğle saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinde, akşam saatlerinde Antalya'nın doğu ilçeleri (Alanya, Manavgat, Gazipaşa ve Serik) ve Hatay çevrelerinde, gece saatlerinde Hatay, Osmaniye, K.Maraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır ve Elazığ çevrelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel ve su baskını, görüş mesafesinde azalma, deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Edirne ve Kırklareli'nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, kıyı kesimlerinin gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Akşam saatlerinde Antalya'nın doğu ilçeleri (Alanya, Manavgat, Gazipaşa ve Serik) ve Hatay çevrelerinde, gece saatlerinde Hatay, Osmaniye ve K.Maraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar, güneyi ile zamanla kuzeybatısında yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Erzincan, Tunceli, Erzurum ve Van çevreleri, akşam saatlerinden itibaren batısı, gece kuzey ve batısı ile Şırnak ve Bitlis çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde Elazığ çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle karla karışık yağmur ve kar, bölgenin güneybatısında yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Gaziantep ve Kilis çevrelerinin, akşam saatlerinde batısı, zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyo

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber