Ekolojik oyuncak atölyesi Manisa'da sergi açacak

Kula Belediyesi, İşkur ve Kula Ortopedik, Spastik ve Özürlü Çocukları Koruma Derneği tarafından ortaklaşa hazırlanan Ekolojik Oyuncak Atölyesi ürettiği oyuncaklar Yeniden Bir Yaşam Derneği'nin Umutlar Çiçek Açsın Projesi kapsamında Manisa'da sergiye çıkarıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Ekolojik Oyuncak Atölyesi'nin engelli vatandaşların mesleki eğitim alarak istihdam edilmelerini ve çevreye dost organik oyuncakların üretilmesinde büyük katkı sağladığını söyledi. Aşkın, ?İnsan sağlığına ve çevreye dost ekolojik ürünler tüm dünyada büyük ilgi görmektedir. Bu yüzden insan sağlığına ve çevreye dost üretim sistemlerini içeren ekolojik ürünlere büyük bir talep bulunmaktadır. Ekolojik Oyuncak Üretim atölyesi de yapılan bu tespit doğrultusunda oluşturulmuştur? dedi.

Projenin hedef kitlesinin aktif işgücü piyasasında yer alamayan engellilerin oluşturduğunu ifade eden Aşkın, ilçede engellilerinde üretime dahil olmalarını sağladıklarını belirtti. Aşkın, şöyle konuştu: "İnsanları ekolojik oyuncakla tanıştırdık'' diyen Aşkın, Kula da ilk defa uygulanan bu proje ile engelli vatandaşların iş edinmesi noktasında anlamlı bir proje olduğunun altını çizerek 30 engelli vatandaşın bu proje ile iş sahibi olduğunu belirtti. Aşkın: ?Bu proje bizim için işlevselliği ve yapısı bakımından belediyemiz tarafından uygulanan bir çok proje içinde en çok önem verdiğimiz projelerden bir tanesi idi. Kula Belediyesi olarak Kula Halk Eğitim Merkezi ve Kula Kaymakamlığı'nın da desteğini alarak, Kula Ortopedik Spastik Özürlü Çocukları Koruma Derneği ve İŞ KUR'u da işin içine katıp bu projeyi sürekli hale getirip bu atölyede yetişen kardeşlerimiz için bundan sonra doğru adımlarla hareket edeceğiz.?

Başkan Selim Aşkın, Ekolojik Oyuncak Üretim Atölyesi'nin İŞKUR Genel Müdürlüğü'nden sağlanan 156 bin 575 TL hibe ile belediye tarafından tahsis edilen bin metrekare alan üzerinde kurulduğunu söyledi. Ahşap malzemeden ürettikleri ekolojik ürünlerin özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ana sınıflarınca talep gördüğünü belirten Aşkın, projelerinin ekolojik oyuncak kavramının tanınması ve yaygınlaşmasında büyük bir rol üstlendiğini ifade etti.

KULA'DA ENGEL YOK DEDİK; BAŞBAKANDAN ÖDÜL ALDIK

AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından ikincisi düzenlenen "Yerel Yönetimler ve Gençlik" konulu proje yarışmasında Türkiye birincisi olduklarını ifade eden Başkan Aşkın, bunun Kula Belediyesi tarafından hayata geçirilen engelli gençlere yönelik ?Engellerinizi Kaldırın Ekolojik Oyuncak Atölyesi? projesinin başarısını gösterdiğini söyledi. Projenin aynı zamanda Mahalli İdareler Araştırma Geliştirme Derneği'nden de ödül aldığını belirten Aşkın, her aşamasında emeği geçen herkese teşekkür etti. "Kula'da engel yok dedik, Başbakan'dan ödül aldık" diyen Başkan Selim Aşkın, Manisa'da açılacak olan Ekolojik oyuncak Sergisi'ne herkesi davet etti.

Avustralya Büyükelçiliği'nin Doğrudan Yardım Programı (DAP) çerçevesinde Ekolojik Oyuncak Üretim Atölyesi'ne 12 bin 115 lira katkı yaptığını belirten Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, sağlanan hibe desteği ile atölyenin ihtiyacı olan demirbaş malzeme ve ekipman eksiklerinin giderildiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber