Vali Güvenç gönüllü turist rehberi oldu

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Üniversite Sporları Federasyonu Halk Oyunları Çalıştayı için Şanlıurfa'ya gelen Atatürk Üniversitesi eski Rektörü Yaşar Sütbeyaz ve Üniversite Sporları Federasyonu yönetim kurulu üyelerine Göbeklitepe'yi gezdirirken, karşılaştığı turist aileye de gönüllü rehberlik yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Güvenç, 11 bin 500 yıllık tarihi olan ve tarihin akışını değiştiren Göbeklitepe'yi ziyareti esnasında, tarihi yapıyı gezmek için gelen turistlere de Şanlıurfa'nın güzelliklerini anlattı. Güney Afrikalı olduğu öğrenilen turist aile ile Göbeklitepe'yle ilgili samimi bir sohbet gerçekleştiren Güvenç, Michael Cope ve eşi Prof. Dr. Julia Martin ile çocukları Sophie ve Sky Cope'ye Şanlıurfa'nın kültürel ve turistik potansiyeli hakkında bilgi verdi.

Her fırsatta Şanlıurfa'ya gelen turistlere bu kadim şehri tanıttığını ifade eden Vali Güvenç, bu şehrin hizmetkarı olduğunu söyledi. Turist Prof. Martin'le yapı içerisinde bulunan tarihi kalıntılar üzerinde bulunan figürler hakkında bilgi alışverişinde bulunan Güvenç, turist aile ve Atatürk Üniversitesi eski Rektörü Yaşar Sütbeyaz ile tarihi mekanda hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Güvenç'e gezi esnasında, Harran Üniversitesi Rektörvekili Ahmet Yılmaz da eşlik ederken, Güvenç'in turistlere İngilizce rehberlik ettiği gözlendi.

Güney Afrika'dan Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik alanlarını gezmek için gelen Cope ailesi, Vali Güvenç'in kendilerine gösterdiği yakın ilgi ve rehberlikten dolayı oldukça memnun kaldıklarını ifade ederek, kendisine teşekkür etti.

Öte yandan, turist Prof. Julia Martin ziyaretinin ardından Vali Güvenç'e bir mail yollayarak, duygu ve düşüncelerini anlattı. Mailinde, Vali Güvenç ile Göbeklitepe'de tanışmasından ve Güvenç'in kendilerine gösterdiği yakın ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Martin, "Sadece Türkiye'yi Göbeklitepe için ziyaret etme fikrinizde haklıydınız. Genel insanlığı anlamamızda bu taşlar bize yardımcı olabilir. Bu ziyaretimin ardından yazacağım makaleyi de sizlere göndereceğim" dedi. - ŞANLIURFA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber