Faruk Çelik: Kadro hakkı, sonraki sözleşmelileri kapsamayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yerel yönetimlerdeki sözleşmeli personeli bu yasama döneminde kadroya alacaklarını açıkladı.

Faruk Çelik, annesi Hadise Çelik ile babası Yaşar Çelik'i Bursa'daki evlerinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bakan Çelik, sözleşmeli belediye personeline kadro müjdesi verdi.

Önceki seçimlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel yönetimlerdeki sözleşmeli personelin kadroya alınacağıyla ilgili bir vaadi olduğunu hatırlatan Çelik, bunun yerine getirileceğini kaydetti.

Bakan Çelik şöyle devam etti: "O dönemde 200 bin sözleşmeli personel kadroya alınmış. Yerel yönetimlerdeki personel buna dahil değildi. Bununla ilgili bir talep bize iletildi, başbakanımıza aktardık. Böyle bir sözünün olduğunu kendilerine ifade ettik. O da 'Bizim hiçbir sözümüz yerde kalmamıştır' dedi. Yerel yönetimlerdeki sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalarımızı şuanda sürdürüyoruz. Bu dönem içerisinde, yani bu yasama yılı içerisinde ya başında ya sonunda sonuna kadar mutlaka bu sorunu çözeceğiz. Onunla ilgili yasal düzenleme hazır. Genelde sözleşmelilerle ilgili bir talep var. Sözleşmeli dediğiniz zaman şu anda bizim sistemimizde 156 bin sözleşmeli personel var. Bunlarla ilgili bazılarının talepleri, bazılarının da sözleşmeli kalma talepleri var. Bu boyutuyla da bir kez daha bir sözleşmelilik sistemimizi gözden geçirme imkanını elde etmiş olacağız. Ama vaadimiz olan yerel yönetimlerdeki sözleşmelilerin kadroya alınması konusunda bir sıkıntı yok. Onla ilgili düzenlemeyi yapacağız."

Belediyelerde son rakamlara göre 17 bin 800 ? 18 bin sözleşmeli personel bulunduğuna dikkat çeken Bakan Faruk Çelik, son zamanlarda sözleşmeli personel sayısında artış yaşandığına dikkat çekti.

"Nasılsa kadroya alınacak." diyerek sözleşmeli personel sayısının artmasının yanlış olduğunu kaydeden Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: "Mutlaka onun tarihi olacak bir yerde kesilmesi gerekiyor. Bu konuda bazı duyumlar kulağımıza geliyor. Yerel yönetimlerdeki kadroya alınacak diye yaygın bir şekilde sözleşmeli personel sayısında bir artış olduğu şeklinde bilgiler de ulaşıyor duyumlar da var. Bunlar yanlış yaklaşımlar yani. Bu çıkacak bizim kamuoyuna taahhüdümüz, belki hemen yeni yılla birlikte yapacağımız düzenlemelerin bir tanesinde yer alabilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber