Engellilere malzeme dağıtımı yapıldı

Muş Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü'nün İçişleri Bakanlığı'na sunduğu ?Adım Adım Basketbol Projesi' kapsamında sporculara malzeme dağıtımı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malzeme dağıtım törenine katılan Vali Ali Çınar, Dernek Yöneticisi Bedri Korkmaz'dan detaylı bilgiler alarak Muş'ta büyük projelerin hayata geçirildiğini söyledi.

Muş Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin İçişlerli Bakanlığı'na sunduğu ?Adım Adım Basketbol Projesi' eğitim çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 5 ay önce başlayan projenin malzeme dağıtım töreni yapıldı. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törene Vali Ali Çınar, Bedensel Engelliler Derneği Genel Başkanı Bedri Korkmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şerif Turan ve engelli sporcular katıldı.

?15 ENGELLİ GENCE EĞİTİM VERİLECEK?

?Adım Adım Basketbol Projesi' kapsamında 15 gence eğitim verileceğini belirten Türkiye Engelliler Derneği Genel Başkanı Bedri Korkmaz, kentte birçok engelli vatandaşın eğitimine ve gerekli ihtiyaçlarını karşılayan Vali Ali Çınar'a teşekkür etti. Proje ile ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Korkmaz, şunları söyledi:

?Geçen yıl projemiz sayın valimiz sayesinde ödül aldı. Yine böyle bir projemiz var devam ediyor. Her zaman sayın valimiz yanımızda oldu. Bizim en büyük avantajımız, dershanede bu konu ile ilgilenen engelli arkadaşımız vardı. Buna daha gönülden, daha candan eğildi. Sayın valim gibi herkes duyarlı olmuyor, anlamıyor.

Ben bir okula gittim, bu okulda bir engelli vardı. Bu engelliyle çocuklar dalga geçiyordu. Çocuk neredeyse okulu bırakacaktı. Ben bu konuyu sayın valimle paylaştım, sayın valim ertesi gün okulu arayarak engelli girişi yaptı. Çocuk sıkılıyordu, birileri bu çocuğu kucağında götürdüğü zaman ne kadar rahat olabilirdi? Sayın Valime bu konuyla ilgili de teşekkür ediyoruz.?

?VALİ ÇINAR, ENGELLİLERİN PROJE ÇALIŞMALARINI TAKDİR ETTİ?

Muş Bedensel Engelliler Derneği'nin hayata geçirdiği projelerinin oldukça başarılı olduğunu açıklayan Vali Çınar, sporculara dağıtılan malzemeleri inceleyerek teşekkür etti. Devlet olarak tüm topluma hizmet götürmeye gayret ettiklerini din, dil, ırk ayrımı yapmadan hakkaniyet noktasında adaletli davrandıklarını ifade eden Vali Çınar, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

?Devlet olarak biz tüm toplum kesimlerine hizmet götürmeye çalışıyoruz. Götürdüğümüz bu hizmetleri de hem kalite kontrol ederek yükseltmeye çalışıyoruz. Bizim engelli olsun, normal yaşamını devam ettiren insanlar olsun, bizim için hiçbir farkı yok. İster yöneticiler olarak, ister yönetilenler olarak, bulunduğumuz yerde devletin imkanlarını her vatandaşımıza götürmeye çalışıyoruz.

Biz bunu yaparken iyi bir iletişim içerisinde olmaya çalışıyoruz. Yani kendimizi biraz da yerine koyma metodu ile sınıyoruz, yani empati yapıyoruz. Biz vatandaş olsaydık ne beklerdik? Ne gibi hizmetler yapılmasını isterdik? Elimizden geldiğince imkanlar ölçüsünde, devletimizin sunduğu mali imkanlarla hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Bu gerek kamu hizmetlerinin bütün sektörlerinde, sosyal, sportif, kültürel faaliyetler ile destek olmaya çalışıyoruz. İnsan olarak biz top yekûn ihtiyaçlarımızı karşılarsak mutlu olabiliriz.?

?PROJE İLE ÇALIŞMA KÜLTÜRÜNE KAVUŞTUK?

Valilik olarak gereken hizmetleri yapmakla yetinmeyip daha fazla gayretle vatandaşa hizmet sunduklarının altını çizen Vali Çınar, artık herkesin proje ile çalışma kültürüne kavuştuğunu söyledi. Vali Çınar, ayrıca şunları söyledi:

?Bir yanda köylerimizde yollar, kanalizasyon, içme suyu tesisleri yapıyoruz, bir taraftan okullar yapıyoruz, bir taraftan diğer kamu hizmetleri ile ilgili kamu binaları yapıyoruz, eğitim faaliyetleri yürütüyoruz, sportif faaliyetlere destek olmaya çalışıyoruz, gençlerimize dönük, kadınlarımıza dönük gerek kurumlarımızın yürüttüğü, gerekse projelerimizin yürüttüğü çalışmalar var.

Ülkemizde son yıllarda projelere yönelik çalışmalara ağırlık veriliyor. Ülkemizde tüm bakanlıklarımız, tüm kuruluşlarımız, Valiliklerimiz, Belediyelerimiz, tüm sivil toplum kuruluşlarımızın proje ile çalışma kültürüne kavuştular. Genellikle vatandaşlarımızın memnun olduğu çalışmaların, daha çok projelerle yürütülen çalışmalar olduğunu görüyoruz.

İşte bunlardan biri de SODES'tir. SODES çok yönlü, çok sektörlü bir proje. Bir taraftan istihdamı destekliyor, bir taraftan özellikle engellilerimize yönelik destekler sunuyor, bir taraftan da eğitim, spor, kültür faaliyetlerini destekliyor. Bir yönüyle de bu projenin hazırlanmasından, finansmanın sağlanmasına kadar emeği geçenlere teşekkür ediyorum. SODES projeleri ilimizde de başarılı bir şekilde yürütülmekte. Vatandaşlarımız bu projelerle, yıllardan beri özlemini çektiği birçok hizmetlere kavuşuyor.

Bir taraftan toprak futbol sahasını çim saha yapıyoruz, bir tarafta kadın halı sahaları yapıyoruz. Bir tarafta eğitim faaliyetleri, bir tarafta engelli sporcularımızın çalışmasına destek olacak eğitim ve malzeme dağıtımı yapıyoruz. Biz toplumumuzun bütün kesimleriyle bir bütünüz. Çok şükür ülkemizde de biz diyenlerin sayısı çoğaldı. Biz burada biz deyince kaynaşıyoruz, başarılı çalışmalarda biz anlamlı ortak olmaya çalışıyoruz, destek olmaya çalışıyoruz. Yapan insanlarımız olsun istiyoruz.?

Öte yandan yapılan malzeme dağıtımı töreninden sonra sporcular Vali Çınar'a teşekkür ederek başarı sözü verdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber