Osman Genç'ten gençlere destek

Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yaşlılarla ilgili proje hazırlayan öğrencilere destek verdi. Genç, "Gençlerimizle yaşlılarımızı kaynaştırmamızı geleceğimiz açısından çok önemli buluyorum." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri Ebubekir Kuzu ve Alper Kaan Yurdakul, TÜBİTAK ortaöğretim öğrencileri arası proje yarışması kapsamında 'Sosyoloji' alanında proje hazırladı. İki öğrenci, 'Bunu bilse bilse bir büyük bilir' adlı proje kapsamında Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti. Toplumdaki yaşlıların sorunlarına çözüm aramayı amaçladıklarını belirten öğrenciler, bilgi verdikleri projeleriyle ilgili Genç'ten destek istedi.

Hazırladıkları projede gençler ile yaşlıların bir arada olduğu bir internet portalı oluşturmayı hedeflediklerini belirten öğrenciler, "Bu sayede gençlerin, yaşlıların tecrübesinden ve deneyimlerinden faydalanmasını, gençlerle sürekli iletişim halinde olabilecek yaşlıların hayata tekrar sıkıca bağlanmasını amaçlıyoruz. Bu proje tecrübe ile dinamizmi buluşturuyor. Yaşlılar, hazırlayacağımız internet sitesinde uzmanlık alanlarını ve geçmişte yaşadığı tarihi olayları paylaşabilecek." dedi.

Gençlerin projesine destek veren Osman Genç, "Gençlerimiz ve yaşlılarımız bizim için çok önemli. Canik'te gençlerle ve yaşlılarla ilgili birçok proje hayata geçirdik ve bu konuda yapılan çalışmalara da destek veriyoruz. Yaşlılarımız için İkinci Bahar Yaşam Merkezi'ni yaptık. Yine düzenlediğimiz birçok sosyal etkinlikle yaşlılarımızı sosyal ve kültürel aktivitelerde buluşturuyoruz." diye konuştu.

Yaşlıların tecrübesinden her zaman yararlanılması gerektiğine inandığını ifade eden Genç, "Gençlerimizin düşüncesi çok anlamlı. Yaşlılarımız bilgi, deneyim ve yaşadıkları ilginç olayları paylaşarak gelecek kuşaklara aktaracak. Yaşlılarımız bizler için canlı birer tarihtir. Onların kıymetini her zaman bilmeliyiz. Öğrencilerimizi yaşlılarımıza yönelik geliştirdikleri anlamlı projeden dolayı kutluyorum. Canik Belediyesi olarak bu tür projelere her zaman destek vermeyi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber