Vali Demirtaş: Adıyaman sanayide hak ettiği yere gelecek

Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman'ın sanayide hak ettiği yere geleceğini söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Demirtaş, MÜSİAD Adıyaman Şubesi'ne iade-i ziyarette bulunarak iş adamlarının sorunlarını dinledi.

Ziyaretin amacıyla ilgili bilgi de veren Vali Mahmut Demirtaş, iade-i ziyaretin yanında bir de ekonomiyi işi içindeki isimlerle konuşma fırsatı bulduğunu ifade ederek, "Adıyaman ekonomiye ciddi katkı sunabilecek potansiyele sahip bir il. Bu potansiyelin sağlanması için biz devlet olarak elimizden geleni yapmak zorundayız. Bugün bu ziyarette de iş adamlarımızın sorunlarını dinleyip, çözüm yollarını tartışmayı hedefliyoruz. İnşallah Adıyaman sanayide hak ettiği yere gelecek. Biz bu konuda tecrübeliyiz. Daha önce Osmaniye Vali Yardımcılığı yaptığım dönemde, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'ni bir ay gibi kısa bir sürede kurma başarısını sağladık. Aynı başarıyı inşallah Adıyaman içinde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz? dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin ise Vali Mahmut Demirtaş'tan özellikle sene sonunda bitecek olan 5084 Sayılı Teşvik Yasası'nın süresinin uzatılması için bürokratik destek istedi. Dağtekin, ?MÜSİAD olarak her zaman önceliğimiz ilimizin kalkınması yönünde olmuştur. Bugünde derneğimizi ziyaret eden Sayın Valimizden taleplerimiz bu yönde oldu. Özellikle 2012 yılının son gününde tamamlanacak olan 5084 sayılı teşvik yasasının uzatılması için Sayın Valimizden, Ankara ayağında bürokratik destek istiyoruz. Adıyaman ve benzeri illerdeki işadamlarının bitmesi halinde ciddi sıkıntılar yaşayacağı bu teşvik yasasının uzatılması herkes için hayırlı olacaktır? şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Dağtekin, Vali Demirtaş'a MÜSİAD Adıyaman Şubesi tarafından hazırlanan ?Küresel Kriz ve İstihdam' konulu araştırma raporunu sundu. Ziyarete MÜSİAD yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber