İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmenler bizi küçümsüyor diyen öğrencilerden derse girmeme eylemi/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 17:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sorgun Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri bazı öğretmenlerin derslerde kendilerini ''Buradan mezun olanlar ya ev hanımı ya da imam olur'' gibi küçümseyici cümleler kullandıkları iddiasıyla derslere girmeme eylemi yaptı

Sorgun Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, bazı öğretmenlerin derslerde kendilerini ''Buradan mezun olanlar ya ev hanımı, ya da imam olur'' gibi küçümseyici cümleler kullandıkları iddiasıyla derslere girmeme eylemi yaptı.

Velileri ile okul önünde toplanan öğrenciler, bazı öğretmenlerin ''Bu okula okumak için gelinmez, Fatiha okumak için gelinir'', ''Buradan mezunlar ya ev hanımı ya da imam olur'' gibi hakaret içeren sözler sarf ettiklerini ileri sürerek gün boyunca derslere girmedi.

Sorgun İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Çağlayan Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, konuyla ilgili kendisine de şikayet geldiğini, bazı öğretmenlerin öğrencilere karşı küçümseyici davranış ve ifadelerde bulunduğunu kaydetti.

Yıldız, ''Konuyu okul idaresi ile görüştük. Burada hem lise, hem de Anadolu Lisesi öğrencileri eğitim görüyor. Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 460 puanla okuyan öğrenciler bulunuyor. Ancak öğrencilerden bazıları büyük bir hayal kırıklığı içerisinde. Öğrenciler, eğitim adına hiçbir şey alamadıklarını belirtiyorlar. Özellikle birkaç öğretmenimizde sıkıntı var'' dedi.

-Olayın incelenmesi için müfettiş istendi-

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç ise olayın kendisine iletilmesinin ardından inceleme başlattığını, detaylarının ortaya çıkarılması amacıyla müfettiş istediklerini kaydetti.

Kaymakam Kılıç, şöyle konuştu:

''Olay bana ilk kez sözlü olarak iletildi. Ardından da bu olay meydana geldi. Şu an İlçe Milli Eğitim Müdürümüz inceleme yapıyor. Olayın daha detaylı olarak incelenmesi amacıyla bir müfettiş istedik. Olayın meydana gelmesinde bir yönetim zafiyeti var gibi görünüyor. Müfettişin raporuna göre davranıp, gerekli işlemi yapacağız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber